Door Hans van Echtelt - Werden in de vorige thuiswedstrijd van FC Utrecht door ingrijpen van de VAR drie FC-goals geannuleerd, dit keer waren de zaken precies andersom. De spelers van FC Twente juichten drie keer vergeefs toen invaller-doelman Fabian de Keijzer gepasseerd was. Tót de VAR ingreep in de persoon van Martin van den Kerkhof.

De arbiter uit Breukelen gaf aan zijn collega Dennis Higler vanuit Zeist drie keer door dat er sprake was van buitenspel. Misschien was het goed dat er geen Tukkerse supporters in het uitvak zaten, zodat incidenten uitbleven. Geen spreekkoren, geen vuurwerk en geen attributen op het veld zoals vrijdagavond in Breda het geval was. En ook de Bunnik Side gedroeg zich gedisciplineerd. 

Die ‘revanche’ op de VAR kwam FC Utrecht prima uit want de thuisclub was anderhalf uur lag de onderliggende partij. FC Twente had verreweg het meeste balbezit en het leek een kwestie van tijd of dit veldoverwicht zou verzilverd gaan worden. Maar omdat het bij rust wonderwel nog steeds 0-0 stond, begonnen de ruim 18.000 toeschouwers en wij op Vak P in een wonder te geloven.

En zie, na rust bood FC Utrecht meer weerwerk en was de superioriteit van FC Twente wat minder nadrukkelijk. Maar nog steeds leek een gelijkspel het hoogst haalbare totdat Sander van der Streek zich positief manifesteerde en een slechte uittrap van doel Lars Unnerstall tot doelpunt promoveerde. Een treffer die uit de lucht kwam vallen maar niet minder welkom was. 

Na afloop juichte de Bunnik Side als vanouds, het leek meer op opluchting dan op euforie. Nog steeds lijkt het spel van FC Utrecht slordig en ondoordacht, hetgeen weinig vertrouwen biedt op een goede afloop van het seizoen via de nacompetitie waarin FC Twente weer een mogelijke opponent wordt. En dan zal de VAR niet opnieuw de reddende engel kunnen zijn.

Positief was wel de terugkeer van Can Bozdogan na een langdurige blessure en wanneer ook Taylor Booth weer inzetbaar zal zijn, heeft FC Utrecht beduidend meer potentie. Eerst moet het restant nog afgewerkt worden, met uitwedstrijden tegen Feyenoord (komende zondag), Cambuur en Ajax. Ook wachten nog thuisduels tegen RKC en Emmen.

Hoe dan ook, met zes punten uit de laatste twee duels lijkt een extraatje van dit seizoen nu wel gegarandeerd. Maar de grootste zorg van de kijkers op Vak P is, dat spoedig weer verzorgd voetbal te bewonderen zal zijn in Galgenwaard. 

 
Fotoverslag van Jeroen Stoops:

Geen supporters uit Twente in de Galgenwaard.

Boussaid aan de bal. Trainer Silberbauer kijkt toe.

Bas Dost op weg naar de reservebank. Hij viel wel in.

De Keijzer hield de nul, met hulp van Van der Maarel en de VAR.

Eindelijk weer lachende gezichten na de wedstrijd.

Een juichende Bunnikside.