FC Utrecht geeft Nieuws030 geen toestemming om foto's te maken van de wedstrijden, daarom werken we met archieffoto's.

Hans van Echtelt volgt FC Utrecht op de voet, dit keer over de aankopen van FC Utrecht in de afgelopen tijd.

De opmerkelijke transfers van FC Utrecht in de afgelopen dagen roept ook bij menige supporter vraagtekens op. Zeker ook bij mijn vaste buren op Vak P. ‘Gaat FC Utrecht komend seizoen soms met vijftien man spelen’ vroeg een collega zich af. Daar staat tegenover dat ook de opmerking werd gemaakt ‘dat bij iedere topclub alle posities van het elftal kwalitatief nu eenmaal volwaardig bezet moeten zijn’.

Ook bij de vaste supporters lijken de meningen verdeeld. Zeker als het over de aankoop van Eljero Elia gaat die voor twee jaar bij FC Utrecht tekende. Enerzijds wordt opgemerkt dat het een ‘topaankoop is van Jordy en Frans’ en dat zij de ambities van de club om een aanval op de Top Drie te doen, hiermee kracht bijzetten. Nu ook het gerucht gaat dat mogelijk Ricky van Wolfswinkel nog gepolst is voor een rentree in Galgenwaard, lijkt FC Utrecht rijp voor een sportpsycholoog.  Of gaan ze dan alsnog met zestien man spelen?

Wie zal immers de ontevreden gezichten op de overvolle reservebank  in het komend seizoen gaan begeleiden? Want op dit moment is er natuurlijke sprake van een meer dan

Volle selectie, vooral waar het om het overvloed aan middenvelders gaat. Maar waarschijnlijk heeft de technisch directeur Jordy Zuidam voorzien dat de komende weken nog enkele spelers (Urby Emanuelsson, Gyrano Kerk,Sean Klaiber) verkocht gaan worden zodat de mogelijk opengevallen plaatsen nu al bezet zijn, toch een vooruitziende blik dus.

Het feit dat Eljero Elia bij zijn laatste club in Turkije geen basisplek meer had, hoeft niet in het nadeel van FC Utrecht te werken. We herinneren ons immers al te goed hoe Michael Mols hetzelfde overkwam en in Twente en daarvoor bij Cambuur als miskoop werd bestempeld om daarna helemaal opfleurde in Galgenwaard en zelfs uitgroeide tot topscorer en smaakmaker bij FC Utrecht. Zou hetzelfde scenario bij Eljero Elia van toepassing zijn en gaat hij voor een sportieve revanche, dan heeft FC Utrecht toch een topaankoop gedaan.

Er is nog een element van belang. Volgens voetbalblad VI dat juist vandaag in de verkoop ligt, heeft FC Utrecht naast Van Seumeren recentelijk nog enkele kapitaalkrachtige geldschieters gekregen die bereid zijn om met Frans de club naar een topklassering in de eredivisie te stuwen. In dat licht bezien zijn de recente opmerkelijke aankopen beter te verklaren. Een ontwikkeling die de fans en ons op Vak P vol interesse gevolgd gaat worden.