De tekst van Tom Strik is een ode aan de Domtoren en de Nachtbraker

Op Nieuws030 zijn we dol op alles en iedereen die Utrecht mooier probeert te maken. Afgelopen weekend was er weer zo'n aardig initiatief en wel in het zogeheten Universiteitskwartier (van Breedstraat tot en met Nobelstraat). Daar kun je nu een USchuurt Wandelroute volgen.

In een poging om het Universiteitskwartier, dat ook wel Unikwartier wordt genoemd, beter op de kaart te zetten hadden ondernemers diverse activiteiten georganiseerd met onder andere de bontgekleurde caravans van kunstenaar Pet van de Luijtgaarden waar van alles te doen was. Maar ook waren diverse kunstenaars uitgenodigd om 'prikkelende gedichten, schurende illustraties, rake quotes en delen van songteksten' aan te leveren. Die zijn op piepkleine goudgele plaatjes gezet en in de omgeving op allerlei muren geplaatst, van hoog tot laag.

Het is zoekwerk maar wie de uiterst leuke USchuurt Wandelroute volgt kan dus diverse bekende Utrechters tegenkomen via hun teksten en tekeningen. Enkelen die afgelopen zaterdag bij de onthulling van de plaatjes waren: Tom Strik (spoken word artiest), Phillip Jordan (tekenaar van Teddies in Space), Soula Notos (theatermaker en storyteller), Hans Gommer (stadscomedian), Argibald (tekenaar van absurde cartoons), Julie Huard (zangeres), MrKubus (graffiti-artist), Studio Job, Joris en Marieke (animatiefilms). 

Maar er zijn nog veel meer Utrechters waarvan je teksten en tekeningen in het UniKwartier kunt terugvinden zoals Spinvis, Kbtr, Koos Meinderts, Ronoald Giphart, Jan is de Man, Vrouwkje Tuinman enzovoort. Er valt dus veel te ontdekken.

En nu maar hopen dat al die leuke plaatjes lange tijd behouden blijven. Volgens de organisatoren zijn ze 'hufterproof' vastgelijmd. Maar een dag later toen we langs de Oudegracht hoek Pauwstraat fietsten zagen we dat het bordje met een tekst van Soula Notos verdwenen was. Dat heeft er dus nog geen 24 uur gehangen. Gelukkig hebben we de foto's nog en plaatsen we haar werk ook hieronder.

Meer informatie over de wandelroute vind je hier.

Soula Notos in de Pauwstraat - hoek Oudegracht.

Argibald in de Wittevrouwenstraat.

Job van Studio Job, Joris & Marieke in de Voorstraat.

Julie Huard in de Nobelstraat.

Hans Gommer.

Phillip Jordan bij zijn Teddies in Space in de Nobelstraat.