Door Jim Terlingen - Utrechter Pieter de Hoogh doet een oproep om de zin ‘In de wereld van ambitie zit ik fluitend op m’n fietsie’ te vereeuwigen op een muurschildering in Utrecht. Deze aansprekende tekst staat op enkele stoeptegels van de in 2017 overleden spreukenmeester Harry van Putten.

De Hoogh: "De stoeptegels zullen op den duur uit het Utrechts straatbeeld verdwijnen. Ik zou het erg mooi vinden als er in de publieke ruimte toch iets zichtbaar zou blijven. Bijvoorbeeld in de vorm van een muurschildering. Mensen worden er vrolijk van en het past uitstekend in het beeld van Utrecht als fietsvriendelijke stad."

De laatste tijd was er veel media-aandacht voor de stoeptegels van Harry van Putten. Het begon met een inzending aan de Volkskrant van een afbeelding van een stoeptegel met de tekst ‘Het bekort een lang verhaal: liefde moeten we allemaal’. De afbeelding werd geplaatst in de krant van 4 januari 2024.

Na een oproep in de Volkskrant op 11 januari om meer tegels op te sporen maakten wij van Nieuws030 een uitgebreid artikel. Daarna volgden de Oostkrant en het AD.

Er was in deze periode ook aandacht voor de documentaire Sprekende stenen van Suzanne van Leendert die eind januari in première ging en waarin ook de tegels van Harry aan bod kwamen. 

De oproepen om tegels op te sporen hebben uiteindelijk geleid tot dit overzicht (pdf).