Door Hans van Echtelt - Het werd bepaald geen droomstart voor Vasilis Barkas bij zijn rentree in de hoofdmacht van FC Utrecht. Binnen 144 seconden hoorde de teruggekeerde Griekse doelman de bal langs zich heen in het net suizen.

Linkerspits Yoann Cathaline snelde langs bewaker Hidde ter Avest en kogelde bal uit moeilijke hoek keihard raak. Almere City deelde een mentale tik uit. 

Die snelle 1-0 vroeg om een even snel antwoord en dat kwam dan ook. Het was Sam Lammers die een van de FC-mogelijkheden benutte. De van Rangers gehuurde spits tikte de bal uit een voorzet van Oscar Freilo binnen.

Die 1-1 leek een opmaat naar een levendige wedstrijd maar niets was minder waar. Het werd precies de ‘knokpartij’ die Ron Jans had voorspeld. ‘Met veel fysieke kracht en weinig mooi spelmomenten’.

Het was geen wonder dat scheidsrechter Van der Laan verreweg de meest aandacht vroeg. Hij moest doorlopend de wedstrijd onderbreken zodat van enig speelritme geen sprake was. Alleen in de meer spannende dan fraaie slotfase kon Almere ruiken aan de zege. Een omhaal van Yann Kitala mislukte ternauwernood en belandde een vrije trap van Stije Resink op de lat evenals een afstandsschot van Cathaline. 

Dit tot grote opluchting van teruggekeerde Barkas die afgelopen week te horen kreeg dat hij de rest van het seizoen vrijwel zeker weer vaste doelman wordt.

“Vasilis heeft het fantastisch gedaan voordat hij geblesseerd raakte. Hoewel zijn vervanger Mattijs Branderhorst hem prima heeft vervangen, heeft Barkas toch recht zijn basisplaats te houden,’’ aldus Jans over de rolverdeling bij zijn keepers.

Dus in de komende pittige duels tegen NEC (thuis) en Feyenoord (uit) weet iedereen waar hij aan toe is. Met Barkas onder de lat.