Door Hans van Echtelt -  Omdat FC Utrecht in het thuisduel tegen NEC weigerde om de 2-0 op het scorebord te brengen, bleef het tot het eindsignaal van scheidsrechter Danny Makkelie onnodig spannend. Maar uiteindelijk bleek die ene treffer van Sam Lammers toereikend voor drie punten en werden de kansen op een plek in de play-off verbeterd.

Ook in dat opzicht heeft FC Utrecht het nu extra spannend gemaakt, want vrijwel alle concurrenten verspeelden punten in dit weekeinde. Zo concludeerde ook de glunderende coach Ron Jans na afloop.  Hij had na een slaapverwekkende eerste helft ingegrepen, Victor Jensen en Ryan Flamingo kwamen na rust binnen de lijnen.

Die laatste maakte een opmerkelijk gretige indruk. ,,Ik wilde de trainer laten zien dat hij een fout had gemaakt door mijn niet in de basis te zetten,’’ aldus Flamingo. De spelers die in de kleedkamer achterbleven, waren Marouan Azarkan en Zidane Iqbal die voor rust geen indruk maakten. Het verse bloed bracht nieuw leven in het elftal en op de ingedutte tribunes van Galgenwaard.

NEC werd nu ineens de speelbal van het herboren FC Utrecht en de treffer van Sam Lammers paste exact in dat beeld. De spits promoveerde een formidabele voorzet van ex-NEC’er Souffian El Karouani listig tot de 1-0 om daarna twee riante kansen om de marge te vergroten, niet te benutten.

Het bleef zonder gevolgen zodat de spelers bij hun ereronde rond de opgeluchte supporters alsnog uit hun dak konden gaan. Een ‘zes punten-wedstrijd’ was goed afgelopen, concurrent NEC staat nu nog maar drie punten voor. Dat waren er bij een nederlaag negen geweest!

Deze foto maakte Hans' buurman in Vak P, Wout Slijper, na afloop.