Door Hans van Echtelt - Originele opmerking na afloop van de moeizame maar uiterst verdiend zege (1-0) van FC Utrecht op Heracles. Die hoorde ik van mijn achterbuurman op Vak P: ‘Gelukkig, nu staan we in ieder geval veilig’.

Hij had de lachers op zijn hand, want het was wel met gevoel voor humor. Maar eigenlijk had iedereen het uitsluitend over de zevende plek die via de winnende treffer van Victor Jensen tot stand was gekomen. 

Vijftien wedstrijden op rij, een ongekend record voor Ron Jans en zijn formatie. Het optimisme rond FC Utrecht werd weerspiegeld door de grote opkomst op deze regenachtige vrijdagavond. De Bunnik Side was al dagenlang uitverkocht en het totale bezoekersaantal overtrof de twintigduizend. En dat tegen een weinig aansprekende opponent als Heracles die deze avond op het affiche stond.

De ploeg uit Almelo leek in de beginfase overlopen te worden in het sfeervolle stadion waarbij het publiek er eens goed voor ging zitten. Na de schotvaardige thuisvertoningen tegen Volendam en Fortuna leek ook nu een mooie score op komst maar dat viel tegen. Tal van kansrijke situaties voor het doel van Michael Brouwer leverden niet het gewenste resultaat op. 

Toen tijdelijk het licht nog eens uitviel op de Bunnik Side, werd de wedstrijd minutenlang onderbroken, hetgeen het FC-ritme niet ten goede kwam.

En daarna een moeizame start van de tweede helft, waarbij doelman Mattijs Branderhorst pas zijn eerste schot op doel kreeg te verwerken: 53e minuut! Dan toch die verlossende treffer van invaller Jensen, zowaar gevolgd door twee hachelijke momenten voor het Utrechtse doel. Die bleven onbenut zodat drie verdiende punten bijgeschreven mochten worden.

Bij de ereronde van de FC-spelers klonk het hoopvol uit vele kelen: ,,Ajax, Ajax gaat eraan….’. De tegenstander van komende zondag in de Arena. Een mooi affiche!