Hans van Echtelt - Hij schudde na afloop van het duel in Waalwijk mismoedig het hoofd. Toch had Sam Lammers tegen RKC acht minuten voor tijd met zijn fraaie gelijkmaker een nederlaag voorkomen. Een treffer die de geschiedenisboeken ingaat als een absoluut record.

Voor de eerste keer in de historie scoorde een FC Utrecht-speler namelijk in acht achtereenvolgende wedstrijden. Het record van voorganger Michel Beukers uit 1984 is definitief overtroffen.

Afgezien van deze historische treffer viel er weinig te genieten voor de talrijk meegereisde supporters in het Mandemakers Stadion. Tegen een fanatiek voor de laatste kans strijdend RKC kon de formatie van coach Ron Jans nauwelijks een vuist maken. Sterker: via David Min en Richonell Margaret kwam de Waalwijkse formatie twee keer op voorsprong.

Vanaf de uittribune klonk herhaaldelijk de hartstochtelijke kreet ‘Utrecht wakker worden’. Pas in de slotfase was de ploeg echt wakker toen een nederlaag onvermijdelijk leek. Dat gebeurde toen RKC de 1-1-stand op het scorebord (gelijkmaker van Can Bozdogan) weer had omgezet in een 2-1-voorsprong.

Toen pas werd RKC bij de keel gegrepen, met alle gevolgen van dien. Sam Lammers slalomde naar 2-2 en RKC wankelde. Ron Jans nam nu alle aanvallende risico’s maar het was te laat.

De kans om dicht in de buurt van Ajax te komen en dus bij de zo belangrijke vijfde plek, was deels verprutst. Met de komende drie duels tegen Vitesse, Sparta en AZ  liggen er nog mogelijkheden maar die zijn marginaal.

Zoals zo vaak bleek RKC weer een moeilijk te verteren hap. Op 31 oktober werd het slechts 3-2 in het bekerduel, op 16 december moeizaam 1-1 in Galgenwaard en nu dus met pijn en moeite 2-2.

Om toch maar positief te besluiten: FC Utrecht scoorde in de laatste vijf achtereenvolgende wedstrijden minstens twee keer. Dat moet komende zondag tegen Vitesse ook kunnen lukken. Dat zou wel eens een mooie ‘Utregse middag’ kunnen worden!