Hans van Echtelt - Traditiegetrouw werd na afloop van de laatste thuiswedstrijd (dit keer FC Utrecht-Sparta) de meest populaire speler van het afgelopen seizoen gekozen. Mark van der Maarel was de man die na afloop de begeerde David di Tommaso Trofee in ontvangst mocht nemen. Vasilis Barkas werd tweede, nieuweling Ryan Flamingo derde op deze ranglijst van de supporters. 

Toch zal winnaar Van der Maarel de prijs met gemengde gevoelens in ontvangst hebben genomen. FC Utrecht verloor op deze zonovergoten middag in een uitverkocht Galgenwaard met 0-1 van Sparta. Na een serie van zeven overwinningen in eigen huis kwam deze nederlaag op een pijnlijk moment. Het thuisvoordeel van de nacompetitie is nu op de tocht komen te staan; bij winst was die in veiligheid gesteld.

Komende zondag zal de uitwedstrijd tegen AZ met een gunstig resultaat afgewerkt moeten worden, anders bestaat de kans dat FC Utrecht met een uitduel begint. Sparta en NEC liggen immers op de loer en bij een negatieve uitslag in Alkmaar moet in Rotterdam of Nijmegen begonnen worden. Dat rake afstandsschot van Spartaan Camiel Neghli kan dus pijnlijke gevolgen hebben voor het verlengstuk van de competitie.

De kans bestaat nu dus dat Mark van der Maarel zijn laatste thuiswedstrijd in Galgenwaard heeft gespeeld. Hij realiseert zich dat terdege, ook al is Mark blij met zijn uitverkiezing:

,,Ik kan me voorstellen dat het huidige sentiment bij de supporters mij die prestigieuze prijs heeft bezorgd en dat mijn staat van dienst bij de club een belangrijke rol heeft gespeeld.’’

Hoe dan ook, toen Van der Maarel in de loop van de tweede helft werd gewisseld, kwam er een ovatie vanaf de tribune die nog nooit een wisselspeler ten deel gevallen zal zijn.
   

Van der Maarel is ook de held van deze supporter. Foto: HvE