Hans van Echtelt volgt FC Utrecht vanuit Vak P (en thuis voor de buis en via Radio M) - Er leek volop woede te zitten in de openingstreffer van FC Utrecht in De Goffert. Toen Bart Ramselaar uithaalde en de bal onhoudbaar in de bovenhoek vloog van het NEC-doel, moesten de talrijk meegereisde supporters natuurlijk ook terugdenken aan het onrecht dat de ploeg enkele dagen eerder overkomen was. Toen scheidsrechter Richard Martens en VAR-collega Robin Ganser gezamenlijk de geldige 3-2 tegen RKC annuleerden waardoor FC Utrecht twee winstpunten verloren zagen gaan.

Bart Ramselaar. Foto: FC Utrecht

Zelf had ik overigens nog andere associaties bij die 0-1 in dit stadion. Dat heeft te maken met een soortgelijk doelpunt dat ik in 1958 in hetzelfde stadion mocht meemaken. Ik was destijds vijftien jaar en had het geluk een kaartje bemachtigd te hebben voor de beslissingswedstrijd tussen DOS en Sportclub Enschede. Ook toen werd gescoord van grote afstand en de maker was Tonny van der Linden die met zijn verre poeier Utrecht voor de eerste en tot nu enige keer de landstitel bezorgde. Dus Bart Ramselaar scoorde een voor mij historische treffer.

Destijds in 1958 was Jan van der Wint de arme doelman, dit keer ging het om NEC-keeper Mattijs Branderhorst die de bal uit het net moest halen na een soortgelijk afstandsschot. En zo stapte Ramselaar even in de voetsporen van zijn illustere voorganger Van der Linden.

Bart maakte er helemaal een feestelijke avond voor zichzelf en zijn ploeg van om na de 0-1 ook nog de 0-3 voor zijn rekening te nemen waardoor een uiterst doelmatig spelend FC Utrecht opgelucht kon adem halen na het eindsignaal van een dit keer foutloos fluitende arbiter, namelijk Ingmar Oostrom.

NEC had namelijk lange tijd gelijke tred gehouden met de bezoekers uit de Domstad maar na de woedende pegel van Ramselaar keerde alles zich dit keer wel ten goede. Nog een sportieve meevaller in Nijmegen, want opnieuw toonde spits Tasos Douvikas zijn toegevoegde waarde in de ploeg. Hij scoorde niet alleen de belangrijke 0-2 maar was doorlopend goed bezig met collega-aanvaller Bart Ramselaar.

Het was grappig om op Radio Utrecht ineens Griekse muziek te horen toen Douvikas werd gewisseld voor Mahi een kwartier voor tijd. Het was dan nog wel geen Sirtaki maar die krijgen we dit seizoen op Vak P zeker nog een paar keer te horen!