Hans van Echtelt vanaf de bank thuis - Even zag het er in Eindhoven naar uit dat FC Utrecht opnieuw als reuzendoder zou kunnen fungeren. De doeltreffende kopbal van Mike van der Hoorn zou de opmaat kunnen worden naar een nieuwe sensatie. Maar niets bleek minder waar. PSV onderging niet het lot van koploper Ajax en nummer twee Feyenoord dat dit seizoen van FC Utrecht had verloren.

Uiteindelijk stond er 4-1 op het scorebord en bleek PSV na een moeizaam half uur toch twee maatjes te groot voor de Utrechtse opponent. Wij op Vak P zagen al eerder dat het verschil tussen de Top Drie en de rest van de eredivisie immens is.

Het was jammer dat Maarten Paes een twijfelachtige rol speelde in deze subtopper. De doelman die bij Ajax met miraculeuze reddingen tot ‘de man of the match’ was uitgegroeid, werd nu de schlemiel door verantwoordelijk te zijn voor enkele PSV-treffers. Zeker bij schoten in de korte hoek leek Paes niet erg alert en ook bij een voorzet trad hij zo weifelend op dat PSV gemakkelijk kon scoren. Zoals supporters op de FC-website al spraken van ‘Sinterpaes’, zo was het ook wel een beetje.

De statistieken waren vooraf al niet erg bemoedigend geweest, want van de 50 voorgaande duels in Eindhoven had FC Utrecht er liefst 48 verloren. Alleen in 1980 werd met winst de Lichtstad verlaten onder supervisie van coach Han Berger, ook werd ooit de halve bekerfinale met 1-3 gewonnen in 2016 met een hoofdrol van de dit keer onzichtbare Bart Ramselaar.

Door deze verliespartij in Eindhoven verloor FC Utrecht voor de vierde keer op rij een uitwedstrijd, geen bemoedigende serie. Komende zaterdag komt Go Ahead naar Galgenwaard, FC Utrecht en wij van Vak P mogen wel enige hoop halen uit het voortreffelijke eerste half uur dat tegen PSV zichtbaar werd. Het was dit keer lang niet genoeg.