Hans van Echtelt volgt FC Utrecht vanuit Vak P (en thuis voor de buis en via Radio M) - 

Na de nederlaag bij Vitesse heeft FC Utrecht nu ook bij promovendus Cambuur verloren. Voor ons op Vak P weer het bewijs dat de ploeg niet de subtopper is die de stand op de ranglijst momenteel aangeeft. Want de ondermaatse manier waarop vooral in de eerste helft partij werd geboden, belooft weinig goeds voor de rest van het seizoen.

De ploeg speelde mat en zonder een duidelijk plan zodat Cambuur nauwelijks kansen hoefde weg te geven en zelfs het meeste balbezit opeiste. In aanvallend opzicht werd voor de zoveelste keer spits Tasos Douvikas in de steek gelaten wegens een gebrekkige ondersteuning van de vleugels waar trainer Hake weer zijn vertrouwen had gegeven aan de onzichtbare Moussa Sylla en Othmane Boussaid.

Merkwaardig ook dat Sander van der Streek tegen zijn oude club maar kortstondig mocht opdraven en ook Remco Balk hadden we graag eerder in actie gezien. Maar zoals tegen eerdere opponenten al pijnlijk duidelijk werd, is dat FC Utrecht niet in staat is om welke tegenstander dan ook tactisch en technisch haar wil op ten leggen, zeker buiten Galgenwaard. Zelfs tegen Cambuur dat dit seizoen met bijna dubbele cijfers (9-0) van Ajax verloor, werd niet duidelijk wie de baas in het veld was, een veelzeggend gegeven.

Ook het feit dat het altijd als fanatiek bekendstaande Friese publiek niet als twaalfde man kon fungeren, werd nimmer optimaal benut door de gasten uit Utrecht. Zoals aanvoerder Willem Jansen het na afloop uitdrukte: ,,Van Cambuur mag je natuurlijk nooit verliezen.’’ Maar dat gebeurde wel, met twee tegendoelpunten die wel heel simpel tot stand kwamen