Elke zondag - tot de voorraad strekt - publiceert Nieuws030 een foto van een mooi of bijzonder openbaar Utrechts boekenkastje.


BOEKENFLAT

Het is letterlijk een grensgeval, de boekenkast aan de polderweg Laag-Nieuwkoop. Want is het nog in Utrecht, of staat deze uit de kluiten gewassen kast al op het grondgebied van de gemeente Stichtse Vecht? Zeker is dat je oostelijk van de weg Laag Nieuwkoop uitkijkt over de landerijen van Haarzuilens, terwijl westelijk het groene poldergebied van Kockengen zich uitstrekt.

Hoe dan ook, deze Boekenflat, want zo kan je de kast met drie verdiepingen wel noemen, is een opvallend element in dit landelijke gebied. ‘Mini bieb Copeland’ hebben de makers hem gedoopt. Met daarnaast het uitnodigende bordje ‘gratis boeken’.

En er is een grote variatie in het aanbod. Met op de bovenste etage titels als ‘Te voet door Afrika’, ‘Bomen spreken’ en ‘De vrouw in de blauwe mantel’. Een verdieping lager treffen we ‘De hersens van Lenin’ aan, maar ook ‘Gewaagd leven’ en ‘Het lied van Solomon’. En op de ‘begane grond’ zien we boeken met uitnodigende titels als ‘De vuurdoop’, ‘De prooi’ en ‘Schreeuw zonder geluid’. Kortom, genoeg te kiezen.

(Tekst en foto: LE)

   

Eerder zag u foto's van boekenkastjes op:
1. Herenstraat
2. Croeselaan
3. Prins Hendriklaan
4. Willemstraat-Waterstraat-Bergstraat
5. Tuinstraat 
6. Johan Winnubstlaan-Franz Schubertstraat
7. Centraal Station
8. Van Meursstraat
9. Julianapark
10. Catharina van Renneslaan
11. Fransestraat
12. Kruisstraat
13. Daalsepark
14. Kapelstraat
15. Bouwstraat

Dit is aflevering 17.
 
We staan open voor inzendingen! 

Stuur uw foto naar info@nieuws030.nl en vermeld daarbij ook de locatie. (JT)