Elke zondag - tot de voorraad strekt - publiceert Nieuws030 een foto van een mooi of bijzonder openbaar Utrechts boekenkastje.

Dit ‘open en bloot’ boekenkasje hangt in de Kapelstraat (Wittevrouwen) bij huisnummer 74.

De boeken die er instaan zijn niet echt beschermd tegen regen. Gelukkig is het lang droog geweest en vaak staat de wind ook ‘goed’. Maar een enkele keer heeft de eigenaar toch verschimmelde boeken moeten wegdoen: “En dat is natuurlijk zonde!”

Het kastje hangt er nu zo’n anderhalf jaar als vervanging van een vorig meer antiek boekenkastje. Bij een flinke storm zijn de deurtjes kapot gewaaid en is de rest van het kastje ook flink beschadigd. In feite is het huidige exemplaar een soort tussenpauskastje, want de eigenaar wil weer een minibieb met glazen deuren hebben. Als voorbeeld noemt hij het boekenkastje dat in de Bouwstraat/hoek Poortstraat hangt. Maar wanneer de nieuwe minibieb gebouwd wordt, weet hij nog niet. Dat kan nog wel even duren.  

Op dit moment liggen in het kastje ongeveer 35 Nederlandse en Engelse boeken. Enkele Nederlandse boeken: Thomas Rosenboom: Publieke werken (1999), Herman Koch: Het diner (2009) en Liza van Sambeek: Zadelpijn en ander damesleed (2003). Engelse boeken zijn onder meer: Cuck Palahniuk: Haunted (2005) en Marylin French: Her Mother’s Daugther (1988). 

(DB)
  

Eerder zag u foto's van boekenkastjes op:
1. Herenstraat
2. Croeselaan
3. Prins Hendriklaan
4. Willemstraat-Waterstraat-Bergstraat
5. Tuinstraat 
6. Johan Winnubstlaan-Franz Schubertstraat
7. Centraal Station
8. Van Meursstraat
9. Julianapark
10. Catharina van Renneslaan
11. Fransestraat
12. Kruisstraat
13. Daalsepark

 
Dit is aflevering 15.
 
We staan open voor inzendingen! 

Stuur uw foto naar info@nieuws030.nl en vermeld daarbij ook de locatie. (JT)