Elke zondag - tot de voorraad strekt – publiceert Nieuws030 een foto van een mooi of bijzonder openbaar Utrechts boekenkastje.

 
De dichte deuren van de boekenkast annex ruilkast bij de woning op Javastraat 8 in Lombok zijn gemakkelijk te openen. Je ziet dan drie planken. Alleen de bovenste is goed gevuld met voornamelijk in het Nederlands geschreven of vertaalde boeken, zoals het ‘Handboek Chocolade’, ‘Vogels in Nederland’, ‘Het huis met de geesten’ van Isabelle Allende (1982) en ‘De schreeuw van het lam’ van Thomas Harris (1988).

Het laatste boek is vooral bekend geworden als de film ‘The Silence of the lambs’ van regisseur Jonathan Demme uit 1991 met de sociopathische kannibaal dr. Hannibal Lector (Anthony Hopkins) en zijn tegenspeelster FBI-agente Clarice M. Starling (Jodie Foster).

Het boek van Isabelle Allende is ‘een familiekroniek die zich over vier generaties uitstrekt van het begin van de twintigste eeuw tot de jaren zeventig. Toen werd in Chili het bewind van president Salvador Allende door de militairen omver geworpen’.

 Naast twee tijdschriften ligt op plank twee een luisterboek: een dubbel-cd met sprookjes waaronder Assepoester, Hans en Grietje, Aladdin en De gelaarsde kat.

Het bankje schuin onder de kast staat er niet voor niets. Daar kun je rustig zitten lezen of het gekozen boek wel wat voor je is. Zo niet dan zet je het terug en pak je een ander, zoals ‘De moord op de boekverkoopster 2’ van Frank Westerman (2014), ‘Rookgordijn’ van Phillip Margolin (1997) of  ‘Swing’ van Paul Biegel (2004).

(DB)

   

Eerder zag u foto's van boekenkastjes op:
1. Herenstraat
2. Croeselaan
3. Prins Hendriklaan
4. Willemstraat-Waterstraat-Bergstraat
5. Tuinstraat 
6. Johan Winnubstlaan-Franz Schubertstraat
7. Centraal Station
8. Van Meursstraat
9. Julianapark
10. Catharina van Renneslaan
11. Fransestraat
12. Kruisstraat
13. Daalsepark
14. Kapelstraat
15. Bouwstraat
16. Polderweg (Laag-Nieuwkoop)

  
Dit is aflevering 18
 
We staan open voor inzendingen! 

Stuur uw foto naar info@nieuws030.nl en vermeld daarbij ook de locatie. (JT)