Hans van Echtelt volgt FC Utrecht op de voet, dit keer over de verloren oefenwedstrijd tegen Ajax.

Daar was-ie weer. Zakaria Labyad, voormalig speler van FC Utrecht. Een onvervalste hattrick in De Arena in het oefenduel van Ajax tegen zijn oude club. De cijfers waren pijnlijk bij het rustsignaal van scheidsrechter Dennis Higler: 5-0. Het was een geluk dat er geen fans uit de Domstad aanwezig waren in de broeierige Arena om getuige te zijn van die afstraffing. Na rust herpakte de formatie van John van den Brom zich enigermate en via een prachtige treffer van Otmar Boussaid bleef de uiteindelijke schade beperkt tot 5-1.

Na afloop stond een. Stralende Labyad de journalisten te woord. Hij had het vertrouwen kregen van Erik ten Hag en dat ten volle waargemaakt. ,,Zoals ik ook bij FC Utrecht lekker  samen met Gyrano Kerk in de spits speelde, zo voelde het vanavond  ook bij Ajax. Een hattrick? Neen, die had hij nog nooit op zijn naam gebracht in een helft.’’ Labyad sprak de hoop uit dat hij in de nabije toekomst een vaste waarde zal worden in de Amsterdamse hoofdmacht.

En FC Utrecht likte na een treurige eerste helft zijn wonden. Alle optimisme vooraf dat de ploeg vrijwel gelijkwaardig zou zijn aan Ajax, bleek op niets gebaseerd. De defensie werd van het kastje naar de muur gestuurd en kon vrijwel geen moment enige greep krijgen op de Amsterdamse aanvalsgolven.  En ook al benadrukte John van den Brom na afloop ‘niet al te veel belang te hechten aan deze cijfers’, de FC-supporters die thuis gelaten naar de beelden hebben gekeken, zullen daar een tikkeltje anders over denken.