Vincent Oldenborg - Gemeenteraadslid Wim Oostveen maakte zijn collega raadsleden enige tijd geleden publiekelijk uit voor koekenbakkers omdat ze zich niet wensten te bemoeien met de, al jaren lopende, vete tussen de gemeente Utrecht en de diverse Ovast BV’s van projectontwikkelaar Wim. 

Nu is koekenbakker niet per definitie een scheldwoord. Koekenbakker is immers een zeer eerzaam beroep. Gezien de context had Wim het duidelijk niet over een verzameling Utrechtse boterspritsenbakkers. Wim gebruikte de term koekenbakkers als diskwalificatie. Volgens hem bakten zijn collega’s er geen hout van, om maar eens in baksferen te blijven.

Natuurlijk is dat volgens Wim en zijn maatje bij Stadsbelang Utrecht Cees Bos geen belangenverstrengeling. Als raadslid mag Wim roepen wat hij wil en als directeur van zijn Ovast imperium ook. Zo mag raadslid Wim met zijn directeurspet op, de raad en dus zichzelf bestoken met mailtjes waarin directeur Oostveen het raadslid Oostveen en zijn collega’s vraagt om nu eindelijk eens te zorgen dat hij gelijk krijgt.

Sterker nog, directeur Oostveen mag het vertrouwen opzeggen in raadslid Oostveen en zijn collega’s omdat ze doof lijken te zijn voor zijn mailtjes. Bent u ook zo benieuwd wat raadslid Oostveen heeft teruggemaild aan directeur Oostveen over dit gebrek aan vertrouwen in raadslid Wims heilzame werk voor de Utrechtse samenleving? 

Van al die koekenbakkers in de raad heeft Willem Buunk de euvele moed gehad om directeur Oostveen te antwoorden. Oeps, daar had de directeur niet op gerekend. Want Wim mag doen wat hij wil, maar o wee als hij weerwoord krijgt. 

Daar houdt directeur Oostveen niet van. Nee, dan loopt hij direct naar de politie. “Agent, ze doen naar tegen me”.

Wat Wim niet begrijpt, is dat als een politiek ambtsdrager, want dat is Willem Buunk, een andere politiek ambtsdrager aanspreekt op zijn functioneren, dat feit de politie en het OM worst zal zijn. En zo hoort dat ook. 

Ik zou haast zeggen dat als er één koekenbakker in de raad rondloopt, ik wel weet wie dat is, maar dat zou een belediging zijn aan het adres van al die oprechte bakkers hier te stede.