Naar aanleiding van de aanhoudende vreselijke gebeurtenissen in Gaza kunnen we ook in Utrecht niets anders dan ons uitspreken tegen het disproportionele geweld dat Israël gebruikt. 

Tegelijkertijd willen we ons medeleven tonen aan alle slachtoffers en nabestaanden. Daarom organiseert de SP samen met andere organisaties op zondag 10 augustus een vredesmars in Utrecht . Aan het eind van deze mars zullen enkele sprekers hun verhaal doen en verwoorden wat wij allemaal vinden: geweld is nooit een oplossing!

De afgelopen weken zijn er al meer dan 1700 doden gevallen, duizenden mensen zijn gewond en op de vlucht. Dit is al de derde keer in zes jaar dat de strijd tussen Israël en Palestina op de manier uit de hand loopt.

Wij spreken ons uit tegen de Nederlandse overheid die geen stelling neemt tegen de bezetting en de onderdrukking van de Palestijnen. Wij geloven niet dat de bezetting en de bombardementen een duurzame oplossing bieden. Wij geloven dat er vreedzame en rechtvaardige mogelijkheden zijn.

Iedereen is welkom om mee te komen lopen en te luisteren naar de toespraken. Spandoeken, vlaggen en megafoons zijn welkom, mits ze een positieve boodschap uitdragen. Laat je niet provoceren, een vreedzaam geluid is een krachtigere boodschap! Dus geen (verbaal) geweld, anti-semitisme of geweldsverheerlijking.

(Aldus de SP in een verklaring op haar eigen website, klikhier)

  • Start vredesmars: 14.00 uur
  • Datum: zondag 10 augustus 2014
  • Locatie: Vredenburgplein, Utrecht