Het was 'een groot feestje' schrijft de organisatie van het Bevrijdingsfestival Utrecht in een persbericht over het festijn dat zaterdag plaatsvond in Park Transwijk. Het zonovergoten festival werd door circa 45.000 mensen bezocht.

In het park konden talloze activiteiten worden bezocht, voor kinderen was er een apart speelterrein, maar de grootste aandacht gingen naar de drie verschillende podia met grote acts (K's Choice, Fedde le Grand, De Wolff) en veel nieuw (Utrechts) talent. Het enige minpuntje zou misschien kunnen zijn dat met name in de middag grote namen op het hoofdpodium ontbraken waardoor pas laat in de middag het veld helemaal vol raakte.

Maar voor velen was de muziek gewoon bijzaak en genoten zij van het prachtige weer en het liggen in het gras met een drankje en een hapje. De horecastands deden dan ook goede zaken en voor een biertje moest je soms wel even in de rij staan, maar daar klonk geen gezeur over.

De boodschap Vrede Geef Je Door vond goed gehoor in het park, de sfeer was groots en iedereen, jong en oud, genoot van de vrijheid. Een geslaagd bevrijdingsfestival.