Op 5 mei viert Utrecht traditiegetrouw de vrijheid met Bevrijdingsfestival Utrecht in Park Transwijk. Er is een stevige line-up.

Zie hieronder de namen van degenene die op het hoofdpodium komen te staan:
  

Claude

Zanger Claude is als een van de Ambassadeurs van de Vrijheid te zien op Bevrijdingsfestival Utrecht. Deze jonge zanger breekt alle records: zijn catchy debuutsingle “Ladada (Mon Dernier Mot)” stond binnen een half jaar na de release in de Top 5 van de grootste Nederlandstalige hits ooit. Claude wordt gezien als één van de meest gewilde upcoming artiesten van Nederland.

Claude. Foto: bevrijdingsfestival

DeWolff

Het Nederlandse powertrio DeWolff brengt een explosieve mix van bluesrock met een vleugje soul en psychedelica. Je hoeft maar 2 minuten van een DeWolff-show mee te maken om te begrijpen waarom muziek uit de gouden eeuw van de rock nog steeds een plek heeft in de 21ste eeuw. DeWolff is een vaste waarde op festivals als Pinkpop en Lowlands, en komt na hun show op Bevrijdingsfestival Utrecht 2018 weer terug naar Park Transwijk voor deze editie.

Bankzitters

Bankzitters, bekend van hun YouTube en social media-successen, hebben een snelle opmars gemaakt in de muziekindustrie. Met hits als “Je Blik Richting Mij” en “Is Dat Nou Echt?” hebben ze miljoenen streams en twee Gouden platen behaald. Ze staan bekend om hun energieke live-shows en hebben daarmee al twee keer de AFAS Live uitverkocht.

FAY

De 22-jarige zangeres FAY schrijft nummers waarop je heerlijk kan meezingen in de auto. Haar nummers gaan over stukgelopen relaties, ouder worden en verliefdheid. Met haar Nederlandstalige pop en krachtige, vrolijke akkoorden weet ze miljoenen views te behalen op TikTok.

The Cool Quest

Met hun soulvolle vocals en aanstekelijke mix van invloeden van hiphop tot indiepop, heeft The Cool Quest de harten veroverd van liefhebbers tot ver buiten onze landsgrenzen. De band heeft een indrukwekkende lijst prijzen en optredens op hun naam staan, waaronder eerdere shows op Bevrijdingsfestivals. Het meest unieke onderdeel van hun CV? In februari 2022 waren ze de huisband bij NOS Studio Peking tijdens de Olympische Winterspelen!

Rolf Sanchez

The Dutch King of Latin komt naar Park Transwijk! Deze zanger heeft latin muziek in Nederland eigenhandig naar een nieuw niveau getild. Zo haalde zijn nummer “Más Más Más” nummer #1 in de Nederlandse Top 40 en werd daarmee de hoogst genoteerde Nederlands-Spaanstalige hit ooit in Nederland. Met zijn warme karakter en vocale kunsten slaagt hij erin om iedereen te laten dansen als een echte latino/a.

CHO

Rapper CHO uit de Bijlmer betreedt al op jonge leeftijd de hiphopscene, waar hij direct indruk maakt met zijn ongeëvenaarde flows van nonchalante precisie. Afgelopen jaren een stevige basis gelegd in de Nederlandse hitlijsten met singles als ‘Misschien Wel Hè?’, ‘Ik Mis Je’ en ‘Popalik’ en verkocht hij zijn shows binnen no time uit, van Paradiso tot AFAS LIVE. Door de jaren heen is hij uitgegroeid tot een jonge veteraan in the game, met een trouw publiek dat met hem is meegegroeid. Of, zoals hij het zelf verwoordde richting collega-rappers: “Jullie zijn bekend bij kids, ik ben bij hun ouders beroemd!”

YĪN YĪN

Als je voor het eerst de oosters getinte, instrumentale dansvloerfunk van YĪN YĪN hoort, denk je dat je te maken met een hip gezelschap uit Bangkok, maar het is toch echt een Nederlandse band! De thai psychedelic funk van hun debuutalbum The Rabbit That Hunts Tigers (2019) sloeg aan bij critici en publiek en bracht de band datzelfde jaar al op Lowlands, en de daaropvolgende albums The Age Of Aquarius (2022) & Mount Matsu (2024) doen daar zeker niet aan onder. Laat je lekker onderdompelen in deze werelddisco.

Zer00’s Heroes

Zer00’s Heroes heeft dit jaar de eer om de festivaldag af te sluiten. Het dj-collectief komt naar Bevrijdingsfestival Utrecht met het allerbeste, -slechtste, -hardste, en -vetste uit de jaren ’00. Van diep weggestopte guilty pleasures tot herontdekte viral hits, Zer00’s Heroes heeft ze allemaal: 50 Cent, Owl City, Miley Cyrus, The Prodigy, Usher en natúúrlijk de anthem-der-anthems: “Unwritten”.

  

Naast het hoofdpodium zijn er nog twee festivallocaties bij het Bevrijdingsfestival met het Vrijheidspodium en Cafe De Vrijheid. Hier treden ook diverse Utrechtse deelnemers op. Voor meer info en overzicht van tijden van de optredens: klikhier. 

Boks. Foto: Linde Dorenbos