Door Jim Terlingen - De speeltuin in het Wilhelminapark, die onlangs is hernoemd tot 'Trui van Lier Speelkwartier' gaat opnieuw worden ingericht. 

De initiatiefneemster voor de speeltuinhernoeming, Michèle van Lier, is samen met de gemeente Utrecht aan het nadenken hoe dit het beste kan. Buurtgenoten mogen meedenken.

Michèle van Lier: "Iedere buurtgenoot, jong en oud. Dus ook ouders, grootouders en mensen zonder kinderen. Maar het liefst zoveel mogelijk kinderen."

"Als basis en als knipoog naar het verhaal van Kindjeshaven komen er twee leeuwinnen als speeltoestel, Trui en Jet. De twee moedige leeuwinnen die waken over de kinderen terwijl zij in de speeltuin spelen."

"Het thema is Afrikaanse savanna/safari. Sommige toestellen worden hergebruikt, zoals de kuipschommels die zijn geschonken door Stichting Wilhelminapark. Alle nieuwe toestellen mag de buurt kiezen naar wens/behoefte."

Overleg
Op maandag 13 mei 2024 tussen 18.30 en 20.00 uur is er via Teams een digitaal overleg met de speeltuinontwerper. Daar kan iedereen dus bij zijn. De ontwerper werkt vaker op deze wijze. 

De link naar deze Teams-vergadering wordt kort van tevoren gedeeld in een Whatsappgroep waar men zich HIER voor kan aanmelden.

De link naar de Whatsappgroep is ook te vinden via de QR-code in deze afbeelding: