Deze kiek is gemaakt op: donderdag 2 mei 2024, 11:40 uur 

Door: Dik Binnendijk

Waar? TivoliVredenburg, hoek Hollandse Toren/Vlaamse Toren/Vredenburgplein

Want: “We zijn echt eind april met de verbouw van TivoliVredenburg begonnen,” zegt een bouwvakker lachend. “Dat was maandagochtend om zeven uur... met praten.”

Op woensdag 1 mei werd de verbouw ook zichtbaar voor de argeloze wandelaar, omdat de bouwschutting rondom het muziekgebouw in de Vlaamse Toren werd opgetrokken. Deze donderdag is dat deel van de schutting blauw geverfd, terwijl men ondertussen in de Hollandse Toren verder bouwt aan de schutting. 

Op het hoekje van de beide Torens en het Vredenburgplein komt een nieuw entree van TivoliVredenburg. Het ontwerp voor de nieuwe ingang is gemaakt door het bureau van Herman Hertzberger. Hij maakte in de jaren '70 ook het ontwerp van de huidige gevel. De nieuwe ingang met twee draaideuren krijgt veel glas. Het gebouw krijgt daardoor een open uitstraling. De sloop van de oude gevel duurt ongeveer vier weken. Eind deze zomer is het werk aan de buitenkant klaar. 

Aansluitend op de gevelwerkzaamheden pakt TivoliVredenburg de binnenkant van het gebouw aan. Dit duurt ongeveer twee maanden. Rondom de Grote Zaal komen foyers die openbaar toegankelijk zijn voor iedereen. Hier kun je bijvoorbeeld een expositie bekijken of naar muziek luisteren.

De foyers zullen komende herfst grotendeels klaar zijn, maar wanneer de officiële opening zal zijn van de nieuwe entree plus de foyers weet TivoliVredenburg nog niet.