Autoverkeer dat nog altijd de stad in of uit wil via de Weerdsingel Westzijde moet vanaf volgende week vier weken lang toch echt een andere route kiezen. De Weerdsingel WZ wordt dan afgesloten voor een herinrichting.

De werkzaamheden beginnen maandag 12 oktober en vinden plaats tussen 7.00 uur 's ochtends en 's avond 22.00 uur. De straat wordt heringericht om beter aan te sluiten op het Paardenveld en de Oudenoord maar wordt ook omgebouwd tot een 30 km/u straat en er komt een tweede fietsstrook langs de singel. Tegelijk wordt ook het riool ter plaatse vervangen.

Volgens een informatiefolder van de gemeente is het verkeersonveilig als tijdens de werkzaamheden toch het autoverkeer doorgang vindt. Ook is het dan zeker dat de files rond deze straat, die nu al groot zijn, nog meer toenemen.

Al langer probeert de gemeente het autoverkeer te bewegen de Weerdsingel WZ te mijden. Dat gebeurt met borden en alternatieve routes en door de verkeerslichten langer op rood te laten staan voor het doorgaand verkeer. Desondanks staan er iedere ochtend en avond lange files die tot in de Adelaarstraat merkbaar zijn.

Met de totale afsluiting moeten automobilisten nu echt een alternatieve route kiezen. De hoop is dat ze die route ook nadat de Weersingel half november weer opengaat dan blijven kiezen.

Voor omwonenden van de Weerdsingel blijft de straat wel bereikbaar, bewoners worden door de gemeente daarover apart geinformeerd.