Wekenlang is er aan gewerkt, Daniel Roozendaal maakte twee kleurrijke versies, een van Jan Janssen en een van Joop Zoetemelk op een muur van de flats bij de Thomas a Kempisweg. Op een plek waar de wielrenners van de Tour de France zondag zo op kijken, niemand kan het ontgaan dat de twee Tourwinnaars ze hier lachend aankijken.

De muurschildering met Joop en Jan. Foto: Jeroen Stoops

Bij de onthulling donderdagmiddag, met veel belangstelling van de pers, waren Joop en Jan, want zo spreken de Utrechters inmiddels over het duo dat overal in de stad opduikt, er ook. Ze lachten en waren heel blij met hun 'vereeuwiging' op de muur. Hoewel Jan Janssen de bril op zijn portret niet helemaal vond kloppen, een klein detail.

De muurschildering is een fraai voorbeeld van eigen initiatief want Roozendaal maakte het werk met enkel steun van enkele sponsors zoals een bouwmarkt en met toestemming van flateigenaar Mitros.

De muurschildering staat niet op zich want in de buurt van de Thomas a Kempisweg zijn nog drie (kleinere) muurschilderingen in een kunstproject dat de toepasselijke naam Tour des Arts draagt.

Foto: Jeroen Stoops