Het is de waarschijnlijk een van de meest onbekende kunstprijzen in Nederland, maar al jaren wordt deze met veel hartstocht uitgereikt: de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst-Cabaret. En voor het seizoen 2020-2021 mag de cabaretier Roue Verveer zich de gelukkige noemen.

Steef en Hannie Schinkel, eigenaren van het, wat ze met volle mond steeds blijven noemen: Rijksmonument Schiller Theater "Place Royale", zijn de initiatiefnemers van de oeuvreprijs die ook nog eens verbeeldt wordt met een beeldje van een gegoten bronzen leeuw.

Roue Verveer kreeg het beeldje en de erkenning deze week na zijn eerste try-out voorstelling 'Zo Goed Als Nieuw'. Hij werd, zoals in een persbericht staat: "Door het bestuur van de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst- en Cabaret in het zonnetje gezet." Juryvoorzitter Steef Schinkel en mede-bestuursleden Hannie Keizer en Hans van Veenendaal kwamen de prijs overhandigen. 

Roue zei zich vereerd te voelen dat hij zich eerdaags bij de gelauwerden van deze prijs mag voegen en voegde eraan toe: "Ik ben trots als een pauw."

Eerdere winnaars van de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret Winnaars: Tineke Schouten, Joris Schiks, Herman van Veen, Lenny Kuhr, Meike Veenhoven, Claudia de Breij, Alex Roeka, Margriet Sjoerdsma en Marjolijn Touw.