Fedor van Rossem - Afgelopen woensdag overleed Tineke Alflen, die ik goed heb leren kennen in de tijd van mijn samenwerking met Joris Linssen in het Ome Cor's Showduo. Voor onze shows, die plaatsvonden eind vorige eeuw en begin deze eeuw, zochten we talent. Om de smartlappen van onze show van extra showeffect te voorzien zochten Joris Linssen en ik naar een Utrechtse ster met showgarantie.

Van Peter Sterk hoorde ik dat Tineke uit café De Leugen ook artiest was. Die uit de kroeg? Wat doet ze dan? Ik dacht zingen of wellicht een MC? Nee, ze was buikdanseres en had al ervaring omdat ze in een Turks restaurant had gestaan.

Kijk dat was nou precies wat we zochten! Ze kwam glansrijk door de auditie en stond snel in passend tenue op de podia om samen met ons te lachen, zingen en dansen op onze hit Salaam Lombok. Ik had ook een artiestennaam voor haar bedacht: Tineke Tepel.   

Maar Tineke was meer dan alleen een buikdanseres. Als dochter van de vele malen Nederlands kampioen worstelen Loek Alflen was ze een ras-Utrechtse met een groot hart van goud. Een toevluchtsoord voor vele trouwe vrienden. En een fenomeen in de stad. Tineke was ook de trotse moeder van Luuk en Lucy.  

In 2023 werd bij Tineke kanker geconstateerd. De strijd is ze moedig en onverschrokken aangegaan.  Ze trouwde met Jim en haalde er tot op het laatst alles uit wat erin zat. 

Tineke is niet meer onder ons maar blijft bij ons. Ze heeft me plechtig beloofd over ons te waken.  

Vooraan op de foto Tineke en haar man Jimmy in december 2023 bij de herdenkingsbijeenkomst voor Om Cor's Showduo-lid Shorty. Foto: Ton van den Berg

PS. Hier 'Tineke Tepel' in de Utrechtse hit 'Salaam Lombok':