De schrijver Ronald Giphart vatte het op zijn facebookpagina goed samen: "Wat een spectaculaire avond: de Muur on Tour, Grand Départ, voor een uitverkocht Vredenburg. 1200 wielerliefhebbers volledig astmatisch op Blaudzun, Mart Smeets, Wilfried de Jong, Herman van der Zandt, Ocobar, Rick de Leeuw, Alex Roeka, de fabuleuze J.W. Roy, zangeres Davine, Ingmar Heytze, Michel Wuyts, José de Cauwer, Alexis de Roode en 10 Nederlandse gele truidragers. Wat een show."

Terwijl Tourdirecteur Prudhomme met de trein in Utrecht arriveerde begon de echte Tourweek maandagavond in TivoliVredenburg. Met name de erehaag voor de 10 Nederlandse gele truidragers met onder andere Wout Wagtman, Erik Breukink, Jan Jansen en Joop Zoetemelk zorgde bij veel wielerfans voor kippevel.

Joop Zoetemelk en Jan Jansen in de bloemen.

Giphart, die zelf ook optrad met een bloemversie van onvergetelijke uitspraken van tv-verslaggever Maarten Ducrot, vergat in zijn enthousiasme nog Joost Prinsen te noemen, en ook die andere Utrechtse bijdrage namelijk die van Jeroen Wielaert die tot ieders verrassing ook een eigen Tourlied bracht op de muziek van 'Als ik boven op de Dom kom' van Rijk de Gooijer. Zijn bijdrage is hieronder te zien.

Hij zong: 

Als ik hoog boven de Tour vlieg

Kijk ik naar de Dom benee

Voor het oog van heel de wereld

Komt-ie prachtig op tv

Dan springt mijn hartsjie open

Ik ben trots wat dach-ie wat

Met de Tour door heel mijn stadsie

Utreg mijn stad

Ja, Utreg Tourstad

-

Kijk nou toch eens die beelden

Van de singels, d'Oudegrach

Ik ga me niks verbeelden,

Maar wie had dat gedach

Het was een zaak van dromen

En dus zeg ik tot besluit

Die Tour ging echwel komen,

Want dromen komen uit.