Een stuntje met resultaat! Posters van het Utrecht International Comedy Festival zijn volop te zien op Google Maps Street View. De organisatie van het jaarlijkse festival plaatste vorig jaar op diverse locaties posters en zorgde er zo voor dat ze door Google gefilmd werden.

Deze week maakte Google bekend dat de Utrechtse grachten nu ook vanaf het water via Street View (oftewel Canal View) te bekijken zijn. Die opnames zijn vorig jaar met een camera op een bootje gemaakt. Dat er gefilmd zou gaan worden wisten de medewerkers van het Comedyhuis en ze besloten daarop in te spelen.

Comedyhuis-lid Jurg van Ginkel werd met een thermoskan espresso en een banier van het Utrecht International Comedy Festival op pad gestuurd. Zijn missie: zo vaak mogelijk het logo laten fotograferen zodat toekomstige bezoekers van Utrecht tot in de eeuwigheid zullen weten dat er wat te lachen valt in de Domstad!

Een banier gezien vanaf de Googleboot. Foto: Google Maps

Deze week keken ook de Comedyhuisleden dus uit naar de nieuwe Canal View en vielen achterover van het geweldige resultaat, bijna tien keer zijn ze de baniers met het festivallogo op de beelden terug te vinden. Daarmee zijn ze volgens eigen zeggen het eerste Comedy Festival op Google Maps. "Niet slecht voor een comedygezelschap met een klein budget (maar héél veel liefde voor stand-up comedy)!", aldus de organisatie in een persbericht

Het festival zelf vindt plaats op 1 en 2 mei, meer dan 50 topcomedians komen dan naar TivoliVredenburg om daar twee avonden lang het publiek aan het lachen te maken. Meer informatie op www.utrechtinternationalcomedyfestival.nl.