Goed nieuws voor iedereen die het afgelopen jaar met plezier het boek Toen & Utrecht gelezen heeft: deel twee is uit! Opnieuw is de auteur Paula Swieringa er in geslaagd originele nieuwe korte geschiedenisverhalen over de stad Utrecht te schrijven aan de hand van een foto van toen en nu.

De onderwerpen variëren, zowel in plaats als tijd. Zo vertelt ze over de tosti Hawaii die in de jaren 80 nog op het menu stond van ijssalon Venezia IJs; over de betonvlechters die in de jaren 60 de monumentale Neudeflat bouwen; Het troosteloze eerbetoon van de verzetsheldin Truus van Lier op de parkeerplaats van de Jaarbeurs; en de vaart die in 1915 nog door de Vleutenseweg liep (zie ook foto op de omslag).  

Het boek is een bundeling van de verhalen die Swieringa wekelijks schrijft voor haar rubriek Toen & Nu in het AD Utrechts Nieuwsblad. Vorig jaar bracht ze, in eigen beheer, het eerste deel uit met de belofte dat als het goed zou verkopen, er een deel twee zou komen. 

Verkoop

Op 15 april start ze met de verkoop van het tweede deel bij haar thuis aan de Bilderdijkstraat 80. Iedereen kan het boek op die dag vanaf 10.00 uur zelf komen afhalen. Afspreken is niet nodig, ze blijft er speciaal voor thuis.

Bestellen kan ook, via paulaswieringa@gmail.com. Het boek kost 15 euro en binnen Utrecht (of op fietsbare afstand daarvan) brengt ze de boeken zelf rond. En ja, ook deel 1 is volgens Swieringa nog verkrijgbaar.