De Nacht van de Utrechtse geschiedenis 2023 wordt op zaterdag 14 oktober gehouden. Het evenement wordt voor de zesde keer georganiseerd. 

Aan het recept is door de organisatie niet gesleuteld. Tussen 20.00-23.45 uur (ja, de naam 'Avond van de Utrechtse geschiedenis' zou passender zijn) is er weer een divers programma.

Het Academiegebouw is het centrale punt, het 'Nachthart'. Hier halen de bezoekers hun polsbandje dat toegang geeft tot alle locaties en programmaonderdelen, kun je struinen langs de Nachtmarkt, een consumptie drinken, flitslezingen volgen, naar de Grote Archeologieshow en de avond afsluiten met de Groate Utreg Kwis.

Voor het Academiegebouw starten ook de Stadstours met Gilde Utrecht.

Bekijk hier het programma

De Nacht van de Utrechtse geschiedenis maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis. De hele maand oktober zijn er meer dan 500 activiteiten door het hele land.

De vereniging Oud-Utrecht sluit met de 'Nacht' aan bij het maandthema 'Eureka' en brengt een ode aan Utrechtse makers van de vooruitgang. Aan de alfa’s en de bèta’s, de boekenwurmen en de avonturiers. Wie riepen er ‘Eureka!’ in onze stad en met welke reden?

Leden van Oud-Utrecht krijgen korting op de entreeprijs, ook zijn er gereduceerde tarieven voor studenten en U-pashouders. Klikhier

(JT)