Elke zondag - tot de voorraad strekt – publiceert Nieuws030 een foto van een mooi of bijzonder openbaar Utrechts boekenkastje. 
   

Vriend en Nieuws030-collega Frans de Plakker (= Frans de Jonge) had weer een nog onbeschreven minibieb gevonden in de stad bij kinderdagverblijf en ouderparticipatiecrèche De Krakeling, Bekkerstraat 24. Hij had daar een kiekje van gemaakt en mij die gemaild als één van de minibiebstukkiesschrijvers. 

Het nog volle boekenkastje twee dagen eerder. Foto: Frans de Jonge

Twee dagen later ging ik er zelf langs om het kastje te fotograferen en ook de boeken erin om daar een verhaaltje over te schrijven. Tot mijn grote verbazing was het kastje leeg en het deurtje weg! Thuis mailde ik pesterig aan Frans: “Waar heb je de boeken en het deurkastje van de minibieb gelaten?” Frans: “Dat is vreemd. Misschien worden ze 's avonds binnen gebracht of wordt het deurtje gerepareerd. Ik zal je mail doorsturen naar Tobias. Hij is één van de ouders van de Krakeling.” 

Binnen een half uur stuurde Tobias een mail terug. “Ja, ons boekenkastje in renovatie! Waarschijnlijk door de storm laatst is de kast opengewaaid en is de deur uit z'n voegen getrokken. Die ligt momenteel in Druten bij de opa van één van de kinderen om gerepareerd te worden. Naar verwachting hangt hij over een week of twee weer in het kastje. Overigens is ons kastje expliciet bedoeld voor kinderboeken.”

Dus over een paar weken kun je bij de minibieb in de Bekkerstraat bij De Krakeling weer terecht voor leuke boeken voor jouw kinderen.

(DB)
   

Nagekomen bericht (13 november): opa Jan heeft de deur weer gemaakt. Volgende week woensdag komt de deur weer  naar Utrecht en kan de bieb weer gebruikt worden!
   

Eerder zag u foto's van boekenkastjes op:
  
1. Herenstraat
2. Croeselaan
3. Prins Hendriklaan
4. Willemstraat-Waterstraat-Bergstraat
5. Tuinstraat 
6. Johan Winnubstlaan-Franz Schubertstraat
7. Centraal Station
8. Van Meursstraat
9. Julianapark
10. Catharina van Renneslaan
11. Fransestraat
12. Kruisstraat
13. Daalsepark
14. Kapelstraat
15. Bouwstraat 
16. Polderweg (Laag-Nieuwkoop)
17. Javastraat 
18. Volkstuinencomplex Ons Buiten 
19. Sophocleslaan/Platolaan
20. Poortstraat
21. Rotsoord
22. Willemsplantsoen 
23. Mgr. van de Weteringstraat
24. Tesselschadestraat
25. Van Humboldtstraat
26. 2e Atjehstraat
27. Oudegracht 285
28. Stadhouderslaan 
29. Pieter Saenredamstraat
30. Japuradreef   
31. Everard Meijsterlaan
32. Ameland  
   
 
Op zondag 19 november volgt aflevering 34
  

We staan open voor uw inzendingen! 
Stuur uw foto naar info@nieuws030.nl en vermeld daarbij ook de locatie.