Jim Terlingen - Toen was het 4 juli. Nu de 6e, zesentwintig jaar later.

Toen - in 1998 - zat Tivoli nog op de Oudegracht. Samen met mijn broer zag ik er in een volle zaal Bergkamp zijn wonderschone doelpunt maken tegen Argentinië in de kwartfinale van het WK. Door die goal werd het 2-1. Als ik eraan denk, krijg ik nog steeds kippenvel. Wij door naar de halve finale. Heerlijk.

Deze zaterdag trok ik met een goede vriendin weer naar Tivoli (ik weet, daar hoort 'Vredenburg' bij). In de tussenliggende jaren keek ik daar geen enkele wedstrijd. Het was weer een kwartfinale, maar nu tijdens een EK. Turkije de tegenstander. Kaartjes 3 euro.

De zaal zag er vol uit. Op het balkon was het rustiger, dus dat werd de keuze. Achter ons twee leuke gezinnen met kinderen die lief 'Holland!, Holland!' scandeerden. Wij meedoen natuurlijk.

'Waarom heb jij een Nederlands shirt aan met 'Messi' erop?' vroegen twee jongetjes. 'Gewoon om een beetje gek te doen', zei ik. Ze keken me wat meewarig aan. Ik kan me trouwens niet herinneren dat er 26 jaar geleden ook kinderen bij waren.

Het koste me meer dan 100 euro in de KNVB-shop, maar dan heb je ook wat.

En jahoor, weer wordt het 2-1 (maar wie maakte nou de beslissende?). We gaan naar de halve finale. Na afloop van de wedstrijd nog even op muziek met zijn allen naarrrrr... links.... en naarrrr... rechts...

Een topavond.

De toiletbeheerders kwamen me nog wel bekend voor. :-)

Foto: JT