In deze regelmatig terugkerende rubriek ziet u steeds een recent gemaakte Utrechtse foto.

Wanneer: donderdag 26 augustus, 11:22 uur.

Wat? Na zo’n 465.000 prikken kun je vandaag voor het laatst terecht bij de GGD XL-vaccinatielocatie in hal 4 van de Jaarbeurs (Fentener van Vlissingenkade 101). Vanochtend is de GGD begonnen om alles in en bij de priklocatie op te ruimen, zodat de Jaarbeurs na het weekend een schone, lege hal krijgt opgeleverd.

De andere grote priklocaties in Amersfoort (Rijtuigenloods) en Driebergen (Sportcentrum Hoenderdaal) gaan eveneens dicht. De locatie in Houten (Expo) was al begin augustus gesloten. De reden is dat de grote vaccinatiegolf (voorlopig) voorbij is en de GGD overgaat op kleinschaliger prikken in de buurt. 

Het eigenaardige van de Jaarbeurs priklocatie was, dat je - als je via de GGD-site een afspraak had gemaakt - in de bevestigingsmail las: “Uw vaccinatie vindt plaats op de volgende locatie: Truus van Lierlaan 1, Utrecht.” Dus, dat was even zoeken!

De Truus van Lierlaan 1 is (wellicht) het adres van de lege parkeergarage op parkeerplaats P4 net over het Merwedekanaal. Dichtbij maar toch... Dit foute adres heeft tot en met vandaag in de bevestigingsmail gestaan.  

Hopelijk gaat de GGD bij de nieuwe kleinschalige priklocaties en de prikbusstandplaatsen meteen wel het goede adres vermelden. 

Lees ook: Prikken in parkeergarage Truus van Lierlaan 1? en Prikken met de sjaal.

Door: Dik Binnendijk