Geachte Redactie ,

Ik las uw artikel na het overlijden van oud-burgemeester Annie Brouwer. De volkswijsheid 'over de doden niets dan goeds' werd eer aangedaan. Oud-fractievoorzitter Vincent Oldenborg van Leefbaar Utrecht slaagde erin mevrouw Brouwer heilig te verklaren. Hij werd daarin elders in de media volop gesteund door de oud-voorzitter van Leefbaar Utrecht - de tegenwoordige PvdA-coryfee Broos Schnetz - die daarvoor bij RTV Utrecht en in De Volkskrant alle ruimte kreeg.

Mevrouw Brouwer was een PvdA-regent van het zuiverste water en meende oprecht dat haar persoonlijke belangen en interesses parallel liepen met het stadsbelang. Om van beide een voorbeeld te geven: het was in haar optiek logisch dat ze via de gemeente onder de marktwaarde een groot pand in de Brigittenstraat mocht kopen van corporatie Mitros en dat de door haar bewonderde schilder Armando op kosten van de stad een eigen museum kreeg.
In vergaderingen effectief voorzitten zat ook haar kracht niet, maar ze was - en dat is een grote verdienste - uiterst beminnelijk in de omgang.

hartelijks, Henk Westbroek
oud-fractieleider Leefbaar Utrecht