Jeroen Wielaert is heel boos op burgemeester Boris Johnson van Londen. Hoe die laatste het in z'n botte hersens haalt de Tour de France voor 2017 even af te zeggen. Een muis die tegen een olifant brult of heeft hij een punt?

Jeroen is geen muis, maar een tijger. Hij, hij ongeveer alleen haalde de Grand Depart naar Utrecht. Boris Johnson is geen olifant, maar een leeuw. Als je de moed hebt om te zeggen dat je liever 35 miljoen sterling aan fietspaden besteedt dan aan een evenement 'you got balls.'

Toevallig sprak ik vorige week in Londen Johnsen nog op de trap voor zijn stadhuis op de South Bank. Wij keken uit over de boulevard langs de Theems. Vroeger een groezelig onsamenhangend geheel met energiecentrales, pakhuizen en Victoria St, nu met zonnig weer van Tower Bridge tot London Eye mooier dan de Ramblas en bijna net zo groen als de Maliebaan.

Tussen de vele wandelaars en terrassen slingerden zich hardlopers en enkele mountainbikers. 'Kijk', zei Boris. 'We don't need that, we have it.' De fietspaden worden momenteel aangelegd op het Embankment op de noordelijke oever van de Theems. Een slimme investering. Ik weet nog wel een parcours voor de ploegentijdrit in 2019.

Mr. L.J. (Rene) Verhulst

Burgemeester van Goes