Reacties op de column 'De Klacht Regeert' van Jeroen Wielaert.

-

De ultieme klaagstad: Klagen over klachten.

Onno Quispel

-

Hou van de stad

Ik hou van m'n stad ben er geboren en opgegroeid. Heb gewoond in de Nobelstraat, heerlijk, ook wakker geworden van geluiden, hoort bij de stad. Wie er niet tegen kan ga verhuizen naar de buitenwijken, maar de klagers uit de binnenstad gaan daar ook klagen er spelen kinderen die maken geluid.

Ik ga graag naar de stad heerlijk, gezellig iets drinken. Wees blij met Utrecht, geniet van wat het te bieden heeft.

Corrie van der Kruit

-

Goed stuk van Jeroen. Weg met die zeikerds. Die horecabestemming zat er al vanaf het begin vd bouw van die appartementen. Ze wisten wat ze kochten.

Michael Kooren

-

De binnenstad is van iedereen!

Bravo Jeroen Wielaart! Utrecht wil die fijne stad zijn voor die vele studerende jonge mensen die uit het hele land hierheen komen, Utrecht is aan het uitbreiden en zal groter worden, Utrecht wil evenementen een plek geven in haar stad en wil boven alles betekenisvol zijn. Daarvoor is de binnenstad van Utrecht nodig om voor stad en regio het hele jaar door vertier te bieden. En het is een belangrijk decor van alle mooie ambities. 

Echter, milieuwetgeving en een handvol bewoners van de binnenstad dwarsbomen met regelmaat waar zovelen zo van kunnen genieten. Klachten en procedures komen altijd van die kleine groep mensen die tegen is, voorstanders organiseren zich niet zo gemakkelijk. En hoe kan je je als voorstander beroepen op welke wet? Er bestaat geen recht op genieten op een gezellig terras.

Het goede woonklimaat is in conflict met een goed ondernemersklimaat. Maar wat dachten we van al die mensen die de binnenstad opzoeken voor hun plezier. Gemeenteraad: die grote meerderheid moet door u worden bediend. Iedereen die in de binnenstad gaat wonen weet toch wat je daar te wachten staat? Er zijn volop plekken waar je ongestoord kunt wonen, maar ik hoop dat de binnenstad daar nooit bij zal gaan horen. Jeroen heeft volkomen gelijk, daar moet het bruisen van activiteit. Dat de gemeente kiest voor een streng horecabeleid in woonwijken is logisch en te begrijpen, maar dan is het net zo logisch om voor de binnenstad de regelgeving een flink stuk op te schuiven in de richting van meer mogelijkheden en minder klagers.

Gaat het woonklimaat dan verloren? Als het wonen in de binnenstad niks voor je is, verhuis naar elders. Die binnenstad met haar horeca en winkels was er eerder dan jij! Genoeg kandidaten die in die prachtige binnenstad graag willen wonen met alle herrie die daar elke nacht weer met veel plezier wordt gemaakt. En terecht wordt gemaakt, want de binnenstad heeft een belangrijke verblijfsfunctie en is daarom van iedereen en niet alleen van die handvol klagers!

Gert Jongetjes

-

Beetje makkelijke column van Wielaert. Bij mijn weten is de rechter er aan te pas gekomen die de bewoners in het gelijk heeft gesteld. Met andere woorden: de vergunning was op onjuiste gronden verleend. Het is dus niet zo dat de gemeente haar oren laat hangen naar een paar klagers.

Hugo Vogel

-

Naar ik heb begrepen wordt het wapen van protest hier gebruikt om de bouwer van de appartementen boven de 2 terrassen te dwingen alsnog geluidwerende maatregelen te nemen aangezien hier nogal de hand mee is gelicht bij het bouwen van de appartementen. De gemeente heeft hier ook nogal steken laten vallen bij het verlenen van de bouwvergunning, want op deze plek in de stad mag men toch maximale maatregelen tegen geluidoverlast verwachten als voorwaarde om te mogen bouwen.

Wim Nieuwenhuis

-