Het is tijdelijk, maar de komende tijd wordt het voormalige Huis van Bewaring Wolvenplein omgedoopt tot De Vrije Wolf met werkplekken, cultuur, evenementen en een (tegenwoordig niet meer weg te denken) koffiezaak.

De eigenaar van het monumentale pand is het Rijk en dat gaat de het complex te koop zetten, maar zolang het leeg staat mag leegstandsbeheerder Bewaakt & Bewoond er z'n gang gaan met allerlei activiteiten.

Vanaf april wordt het pand daarom De Vrije Wolf genoemd en volgens beheerder Floris Zwolsman is dat "een bruisende plek waar starters en zzp’ers kunnen werken, waar nieuwe ideeën kunnen ontstaan en waar je met vrienden kunt afspreken. Bijvoorbeeld in onze horeca, op het terras of tijdens één van de events die bij ons georganiseerd gaan worden.”

Een van de eerste evenementen in De Vrije Wolf is de tentoonstelling Onder Controle van UtrechtDownUnder, een initiatief van Kunstliefde. In de cellen en aangrenzende ruimten is van 1 t/m 31 mei werk te zien van 40 voornamelijk Utrechtse beeldende kunstenaars. Begin 2016 vindt de grote internationale kunstmanifestatie Hacking Habitat plaats in de Vrije Wolf. Meer info en de agenda op devrijewolf.nl.