Meer dan 70.000 bezoekers, zegt de organisatie, kwamen zondag af op het zonnige Uitfeest 2014. Een overvol aanbod activiteiten bezorgde die bezoekers soms hoofdbrekens want wat te kiezen, maar ze konden overal in de binnenstad genieten.

Op de Neude werd veel gedanst met presentaties van dansgroepen, er was veel muziek en ook, in de avonduren, film op het plein voor het stadhuis en daarnaast waren er veel (gratis) optredens elders in de binnenstad tot op het Wolvenplein aan toe.

Nieuw was dat tijdens het Uitfeest de literatuurmanifestatie Manuscripta plaatsvond. Dat was voor het eerst in Utrecht en bleek een groot succes. Op straat kon je zomaar tegen schrijvers aanlopen of ze tegenkomen bij signeersessies.

Boekenmarkt op Stadhuisplein. Foto's: Ton van den Berg

De opening van het Uitfeest vond plaats in TivoliVredenburg waar de Nieuwe Philharmonie Utrecht voor een propvolle Grote Zaal, zelfs op de trappen zaten bezoekers, een speciale uitvoering van 1e Symfonie van Brahms ten gehore bracht. 

Een stampenvolle Grote Zaal. Foto: Uitfeest

Boekwinkel Savannah Bay showt een geheel verbouwd winkelpand tijdens Uitfeest. Foto: Ton van den Berg

Kinderen van asielzoekerscentra speelden mee in optocht Manuscripta. Foto: Ton van den Berg

Nieuws030-striptekenaar Rob van Barneveld met zijn standje

Nieuws030-taalkunstenaar Sodimtriop met gitarist PeWeGe tijdens zijn optreden in cafe Willem Slok. Foto: Ton van den Berg

Het Orchestre Bicyclette op weg naar een optreden. Foto: Ton van den Berg

Optreden student HKU in trouwzaal stadhuis. Foto: Ton van den Berg

Ingrid en Dieter Schubert signeren hun boeken bij de kinderboekenwinkel. Foto: Ton van den Berg

Dans in de Schoutenstraat. Foto: Ton van den Berg

Bekijk ook het videoverslag van Wim Hendriks.