De Tuinfabriek, een open tuin op het dak van Hoog Catharijne, staat in de finale van de Dutch Design Awards 2014. In oktober worden de winnaars van prestigieuze prijs bekendgemaakt.

De tuin is een project van kunstenaresse Ester van de Wiel. Vorig jaar was de Tuinfabriek onderdeel van Kunst in het Stationsgebied (Call of the Mall). Op het dak van winkelcentrum Hoog Catharijne ontwiepr Van de Wiel een plek waar groenten worden verbouwd en waar kippen rondscharrelen.

Met de tuin werd het gebied ook weer openbaar voor bewoners van de stationflats en voor werknemers van bedrijven die rond en boven Hoog Catharijne hun kantoor hebben.

De jury van de DDA 2014 zegt het volgende over het project: 'Het personeel van de omliggende bedrijven benut actief de ruimte en voelt zich verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuin. Sterk aan de Tuinfabriek is dat het op meerdere plekken toepasbaar is. De ontwerpvaardigheden maken het verschil in de mate van het succes en het voortbestaan van het systeem. Ester van de Wiel brengt de publieke ruimte nog dichter bij de mens.'