De tramverbinding via de Uithoflijn wordt een half jaartje later dan gepland geopend in de zomer van 2018. Voor de rest zit de bouwput Utrecht goed op koers, blijkt uit een gepubliceerde planning.

Dat de tram een half jaar later dan gepland naar De Uithof gaat rijden is het gevolg van bezwaarprocedures die het werk aan een viaduct nabij de Van Sijpesteijnkade stil legden. Deze week werden die bezwaren door de Raad van State ongegrond verklaard en kunnen de werkzaamheden worden voortgezet.

Donderdag presenteerde de gemeente een overzicht met werkzaamheden in en rond het Stationsgebied en daaruit blijkt dat de werkzaamheden plaatsvinden volgens planning.

Dat is dan wel de planning sinds het voorjaar, in het overzicht is niet te zien dat veel projecten volgens de plannen al jaren geleden klaar hadden moeten zijn zoals een bioscoop bij de Jaarbeurs, het water terug in de singel en de verkeerspleinen. De oorzaken daarvoor zijn divers. Dat kan te maken hebben met politieke beslissingen, vertragingen en besluiten bij partners (Jaarbeurs, NS, Corio) in het Stationsgebied.

Het kaartje is nu wel handig om te zien hoe het er voor staat in de bouwput en dat er de komende vijf jaar nog veel staat te gebeuren, maar er ook veel wordt afgerond waardoor je mag hopen Utrecht ook nog eens te kunnen zien zonder al te veel bouwput.

Klik op de foto voor een nog beter beeld.