Van vergeving is nog geen sprake, dat zegt Straatnieuws-hoofdredacteur Frank Dries. De verkopers van Straatnieuws was gevraagd naar een reactie op het 'sorry' van Bert van der Roest deze week in Trouw, en de algemene reactie was dat Bertje moet bloeden.

Afgelopen dinsdag verscheen in dagblad Trouw een lang interview met de voormalig Straatnieuwspenningmeester Bert van der Roest. Die zou vorig jaar enkele tienduizenden euro's hebben ontvreemd. Volgens hem had hij het geld geleend en wilde hij het allemaal terugstorten.

Er volgt binnenkort nog een rechtszaak en in aanloop daarnaartoe erkende Van der Roest (oud-raadslid van de PvdA en daarom nu ook 'Roofraadslid' genoemd) dat hij inderdaad fout is geweest. In het kranteninterview bood hij ook zijn excuses aan en vraagt om een tweede kans.

Straatnieuws vroeg haar verkopers om een eerste reactie. Kunnen zij Bert vergeven? Verdient hij een tweede kans? Wat vinden ze van het feit dat hij in een landelijk dagblad deze vragen opwerpt?

Heel slim verpakt Straatnieuws de antwoorden in haar eigen krant die vrijdag 16 januari verschijnt. Maar hoofdredacteur Dries onthult dat enkele koppen boven de reacties het volgende vermelden: ‘Onvergeeflijk’, ‘Te makkelijk’, ‘Te snel’, ‘Bertsoep’, ‘Bert is er nog niet’.  Dries: " Van vergeving kan dus nog geen sprake kan zijn."

Het nieuwe nummer van Straatnieuws is vrijdag op alle bekende verkooppunten te koop.