Door Zita Eijzenbach - Sannie van Ginkel-Blankenstijn is uitgeroepen tot Toiletdame van het Jaar 2015. ‘Sannie-tair’ liet haar concurrenten Ruby uit Breda en Pamela uit Amsterdam ver achter zich. De goedlachse Utrechtse won de prijs is de radioshow van Barend & Wijnand bij 3FM.

Uit handen van de twee jonge radiomakers ontving Sannie de Gouden Schotel in de studio van 3FM in het Mediapark in Hilversum. Sannie had de overwinning al wel zien aankomen, maar is desondanks toch enorm blij met haar prijs. 

“Die krijgt een mooi plekkie in mijn kastje in Tivoli. Moeten we wel hopen dat hij er niet doorlazert: dat ding weegt een ton joh!”

Sannie ontvangt de Gouden Schotel van de radiodj's van 3FM. Foto: Zita Eijzenbach

Via Facebook kon er sinds eind oktober op de drie toiletdames gestemd worden. Pamela, toiletdame van de Van Dijckbar in Amsterdam bleef ver achter, maar Ruby, toiletdame op station Breda Centraal kwam de laatste week gevaarlijk dichtbij.

“Ja, dat was nog spannend hoor: Ruby kreeg er opeens heel veel stemmen bij. Zat ik toch nog even te zweten. Toen ik de tussenstand van een paar dagen geleden zag, wist ik het eigenlijk wel, maar toch ben ik er hartstikke blij mee."

Sannie's met haar concurrentes Pamela (L) en Ruby (R). Foto: Zita Eijzenbach

Sannie is op 24 november exact vijftien jaar in dienst bij poppodium Tivoli. De eerste dertien jaar werkte ze op de locatie aan de Oudegracht en - geheel tegen haar eigen verwachting in - daarna bij de toiletten van het nieuwe Tivoli/Vredenburg.

Samen met haar ‘verkering’ Henk bemant ze ongeveer drie avonden per week de toiletten op de eerste verdieping. Vanavond zijn hij en andere familieleden aanwezig in de studio. Zus Teun heeft Sannies dienst in Tivoli overgenomen.

“Dat gaat ook wel hoor: ik moest toch hier zijn hè,” lacht Sannie. “Ik wil iedereen bedanken voor het stemmen en de lieve berichtjes; het is toch een stukje waardering voor mijn werk.”

Henk is trots op 'zijn' Sannie. Foto: Zita Eijzenbach

De weken naar de verkiezing toe waren ‘chaotisch’ voor Sannie: ze kreeg veel aandacht van de lokale en landelijke pers. Haar telefoon stond niet stil en voorlopig zal dat ook nog niet veranderen: volgende week volgt Sannies debuut op televisie in de show van Jandino Asporaat.

Ook pronkt Sannie op het promotiemateriaal van het aankomende Smartlappenfestival in Utrecht. Bierviltjes met haar gezicht erop liggen in tientallen Utrechtse kroegen. 

“Straks op tv en nu op de radio: ik ben nu niet alleen een bekende Utrechter, maar ook een beetje een bekende Nederlander! Als ik straks thuis ben, drinken we een goede neut om het te vieren en morgen weer aan het werk bij Tivoli!”