Het architectenbureau West 8 van Adriaan Geuze is winnaar van de Rietveld-publieksprijs met de Parkpergola in het Maximapark. De prijs voor mooiste Utrechtse architectuur werd zondagmiddag uitgereikt door Paul van der Lugt van RTV Utrecht.

Paul van der Lugt en Adriaan Geuze. Foto: Ton van den Berg

Het publiek kon via RTV Utrecht kiezen uit bouwprojecten, waaronder het Stadskantoor, de verbouw van de IKEA in Kanaleneiland en het nieuwe transferium bij de Uithof. Maar de meeste stemmen gingen dus naar de Parkpergola. 

De van beton gegoten Parkpergola omsluit de Binnenhof van het park, als een transparante rand die in de toekomst grotendeels begroeid zal zijn. Op een deel van de pergola groeide dit jaar de hoppplant waarvan de opbrengst nu gebruikt wordt voor het brouwen een speciaal bier dat in november op de markt komt.

Rietveldprijs voor TivoliVredenburg

Zondagmiddag werd in TivoliVredenburg ook de juryprijs van de stichting Rietveldprijs uitgereikt. De winnaar van deze prestigieuze tweejaarlijkse prijs - muziekpaleis TivoliVredenburg - was al eerder bekendgemaakt. TivoliVredenburgontwerper Herman Hertzberger nam namens Architectuurstudio HH de prijs in ontvangst. Bij het ontwerp waren ook diverse andere architecten betrokken, zoals Jo Coenen Architects & Urbanists, Architectuurcentrale Thijs Asselbergs en Pieter Bannenberg van NL Architects.

Herman Hertzberger krijgt een foto van het Muziekpaleis cadeau. Foto: Ton van den Berg