De fiets- en wandelroutes door de bouwput van Utrecht veranderen nogal eens, maar gelukkig is er nog CU2030, de gemeentelijke organisatie, die via twitter nu zelfs mooie luchtfoto's verspreidt met de nieuwste routes zoals hier bij het Westplein. Klik op de foto voor een grotere versie.

En om het volledig te maken is wethouder Lot van Hooijdonk dan niet te beroerd om ter plekke op de grond een aanvullende foto te leveren van de nieuwe situatie voor fietsers en voetgangers. En dat meldt ze dan met de enthousiaste kreet: 'Nieuw, nieuw, nieuw, nu nog beter!'

De nieuwe oversteek bij Westplein. Foto: L. van Hooijdonk

Het is sowieso een goed idee om de tweets van de wethouder, ze heeft er al meer dan 10.000 geplaatst (!), te volgen via @lotvanhooijdonk. Ze houdt van alles bij en speelt het door als ze het interessant vindt, een beetje zoals de ouderwetse stadsomroeper. Helaas staat ze dan niet met een megafoon of zo aan haar mond, maar doet ze het op de moderne wijze via de digitale snelweg.

Zo kom je via Van Hooijdonk ook te weten dat de doorgang onder station Vaartscherijn bij de Westerkade weer open is voor fietsers. Daarvoor retweette ze een bericht van twitteraar Hans Viezee.

De tunnel richting Westerkade is weer open. Foto: H. Viezee

Maar Van Hooijdonk is ook kritisch ingesteld want ja die fietsenzee op de Drift, wat moet je er mee? Een antwoord geeft ze niet, maar de foto van Utrecht2014 retweet ze wel.

Natuurlijk zit er ook nogal eens een politiek gekleurd berichtje tussen haar tweets, maar die kun je zo overslaan. Maar voor de stand van zaken inzake het fietsen in de stad en de beste routes, volg de wethouder.

'Weet je, zet je fiets hier maar neer', Drift woensdagmiddag. Foto: Utrecht2014