Het vernieuwde Museum van Zuilen is geopend. Kleindochter Georgia van oprichter Wim van Scharenburg zorgde samen met burgemeester Van Zanen ervoor dat de nieuwe locatie officieel geopend werd.

Het museum bevindt zich op een nieuwe plek in de Werkspoorfabriek in Zuilen: industrieel erfgoed dat zo nauw verbonden is met de ontstaansgeschiedenis van het museum. Voorzitter Paulus Jansen zegt over de locatie: "Het is een plek die oud met nieuw verbindt: het gebouw is een van de hoekstenen van de nieuwe economie van Utrecht. Daar voelen we ons helemaal op onze plek." 

Museumdirecteur en oprichter Wim van Scharenburg is blij met de verhuizing van zijn voormalige winkel aan de Amsterdamsestraatweg naar het industrieterrein: "Héél veel mensen hebben ons in de afgelopen jaren gesteund bij de opbouw van ons museum en de vernieuwing die krijgen nu als eersten de kans hier te komen kijken."

In het museum is nu extra aandacht voor de tentoonstelling Ons Werkspoor over de voormalige fabriek waar treinen, bruggen, de Euromast en zelfs ooit een vliegtuig zijn gemaakt.

Het museum is alleen via reservering (gratis) te bezoeken, dat kan via de website van het museum, klikhier.

Ook wethouder Anke Klein bezocht de opening van Museum van Zuilen. Foto: Ton van den Berg