In deze rubriek ziet u steeds een recent gemaakte Utrechtse foto (en soms meerdere).

Wanneer: woensdag 15 december 2021, 16.07 uur.

Waar: Fietsendepot en kantoor van U-Stal in Overvecht.

Wat: Boekuitreiking inzake 35 jaar U-Stal

Eigenlijk zou burgemeester Sharon Dijksma de viering van 35 jaar U-Stal bijwonen, maar die moest aan de bak vanwege het coalitieakkoord in Den Haag. Wie vraag je dan om te komen? Dat wordt natuurlijk de informeel vervangend burgemeester van Utrecht: Frans van Seumeren, eigenaar van FC Utrecht en de man met het 'sociale hart' (aldus U-stal manager Pieter Mosterd). 

Van Seumeren vond het wel leuk om het werk van Dijksma te mogen overnemen. "Het is een eer ook want ik heb respect voor het werk van U-Stal die zelfs hooligans aan het werk hebben weten te krijgen."

Frans van Seumeren met herdenkingsboek 'Wij zijn U-stal', rechts manager Pieter Mosterd. Foto: Ton van den Berg

Waarom: U-Stal bestaat alweer 35 jaar, opgericht om mensen voor wie het lastig was en is om aan het werk te komen, te helpen aan een baan. Vroeger vooral bekend van de fietsenstalling in 'de Kuil' op het Vredenburg naast het Muziekcentrum Vredenburg. Nu beheerder van vele fietsenstallingen in Utrecht, Amersfoort, Houten, Nieuwegein en Zoetermeer. In het boek tientallen mooie foto's van de werknemers van het bedrijf dat ook het Fietsendepot beheert waar weesfietsen en verkeerd gestalde fietsen terecht komen.

Door: Ton van den Berg