De Utrechtse band Kensington is opnieuw een van de topacts tijdens het festival deBeschaving op zaterdag 27 juni. In 2013 stond het viertal ook al op de buhne van het festival dat plaatsvindt in de Botanische Tuinen in De Uithof.

Andere bands die aangekondigd zijn: Typhoon - All The Luck In The World - Sea Change - Rondé - Afterpartees - Sue The Night.

Het wordt een eendaagsfestival want plannen voor uitbreiding naar een fesitval van twee dagen gaat volgens de organisatie nog niet lukken. De financiele tegenvaller als gevolg van de voetbalfinale vorig jaar (er mochten toen geen grote schermen worden geplaatst waardoor veel bezoekers vroegtijdig vertrokken) is daar de oorzaak van.

Ook vindt het festival een week eerder plaats om zo niet gelijk op te gaan met de Grand Depart op 4 juli in de binnenstad van Utrecht. Maar het Utrechtse festival staat dit jaar natuurlijk wel in het teken van  de Grand Depart. Het thema is met een woordspeling: 'Le Grand Day of Art' en zo wordt een creatieve draai gegeven aan Le Grand Départ waarbij de Botanische Tuinen op zaterdag 27 juni' in het teken staan van het ultieme parcours, waarin je in verschillende etappes afdaalt in het unieke festivalgevoel van deBeschaving', aldus het persbericht van de organisatie.

Daarin staat ook dat creatieve geesten en knappe koppen laten zien waar out-of-the-box-denken toe kan leiden en fietsen bezoekers door een inspirerende Grand Day of Art. Muziek, een creatief veldprogramma en de laatste wetenschappelijke inzichten komen zo samen op een betoverend groene locatie.

Le Grand Day of Art

Zoals altijd worden in de bloeiende tuinen diverse podia geplaatst die omringd worden door allerlei bouwsels en charmante voedselkarretjes die in de tuin hun kampement opslaan. deBeschaving is volgens de organisatie zelf een Festival Universalis dat de nieuwsgierigheid van bezoekers wil prikkelen, voeden en faciliteren.

Ook zoals voorheen - wat een goede formule blijkt te zijn - spelen op het festival internationale acts naast lokale grootheden uit allerlei genres. Pop, rock, hiphop of elektronische muziek, op deBeschaving kan het allemaal.

Naast grote namen als Kensington en Typhoon is er veel ruimte voor veelbelovende spannende nieuwe bands. De eerste namen zijn: All The Luck In The World, Sea Change, Rondé, Afterpartees en Sue The Night.

De voorverkoop is donderdag 5 maart gestart via www.debeschaving.nl

Een van de velden op het festivalterrein deBeschaving. Foto: Ton van den Berg