De finale van het 11e Utrechts Cabaret Festival is zaterdag 10 juni jl. gewonnen door Hella de Boer uit Hoogland. Zij won zowel de jury- als publieksprijs. Anouk Kragtwijk kreeg de persoonlijkheidsprijs uitgereikt. Andere deelnemers aan deze finale waren Arjan Evertz, Kwartel & Koekoek en BartenofCornelis.

Juryvoorzitter en cabaretière Margriet Bolding liet zich in een volgepakt Rijksmonument Schiller Theater "Place Royale” ontvallen dat de finalisten het de vakjury wel bijzonder moeilijk hadden gemaakt. Zij roemde de uitzonderlijke kwaliteit van de deelnemers. 

Hella (39) studeert dit jaar af van de theateropleiding en is opgegroeid in en met muziek. Uit het juryrapport: “Hella is een echte theaterpersoonlijkheid, met een goede timing, durf en droge humor.  Zij laat op de juiste momenten stiltes vallen.” Hella (39) wil naast haar werk in het muziekonderwijs verder in het cabaret.

De 28-jarige Anouk Kragtwijk uit Lisse werd geroemd om haar “mooie, country-achtige stem, haar volle overgave en humorvolle wijze waarop zij haar zorgen voor het milieu uiteenzet.” Anouk werkt als freelance journalist en studeert daarnaast cabaret aan de Koningstheateracademie in Den Bosch.

De vakjury bestond – naast  voorzitter Margriet Bolding - uit Erwin Lunstroo, Arie van Viegen, Anne-Marijke van Dijke en Tim van der Sluis. De coördinatie van het festival was in handen van Hannie Schinkel- Keizer en Frans van der Wel. Negen deelnemers waren door de organisatie geplaatst voor de twee halve finale rondes op 8 en 9 juni. Algehele leiding en presentatie was in handen van Steef Schinkel.