Door Vincent Oldenborg - De reeks maandagavondconcerten op het carillon van de Domtoren is maandagavond door stadsbeiaardier Malgosia Fiebig in samenwerking met de pianisten Jeroen van Veen en Mike del Ferro afgesloten met een muzikale ode aan de popgroep Queen. 

In het programma, dat was samengesteld aan de hand van verzoeknummers uit het Utrechtse publiek, kwamen veel grote hits van de Engelse groep voorbij. 

Op een vol gepakt Buurkerkhof, maar ook op de Maartensbrug, het Domplein en elders in de binnenstad kon het talrijke publiek onder andere genieten van bekende nummers zoals We will rock you, We are the champions, Bicycle race en natuurlijk Bohemian Rhapsody. 

De combinatie van piano, keybords en het eeuwenoude carillon in mooie arrangementen leverde weer een heerlijke muziekvoorstelling op, die vraagt om voortzetting van deze nog jonge traditie. 

Hopelijk weet de klokkenspelvereniging ook volgend jaar weer de benodigde middelen bij elkaar te brengen en wellicht dat in samenwerking met tourisme Utrecht kan worden nagedacht over manieren om de bekendheid van de concertreeks te vergroten want zulke mooie muziek verdient het om door veel meer mensen beluisterd te worden.

Dat het, ondanks de code geel van het KNMI, tijdens het hele concert juist in Utrecht droog bleef, is voor mij het bewijs dat ook Freddie Mercury ergens op een wolk heeft zitten genieten.

Grote drukte ook voor het carillonconcert aan de voet van de Dom bij de Maartensbrug. Foto: Johan de Boer