Ton de Ruiter - Luc de Jong is doorgedrongen tot de top-tien van eeuwige topscorers. Zijn treffers voor PSV tegen Excelsior brachten zijn totaal op 164, tien minder dan nummer 9 Leo van Veen en 44 minder dan nummer 5 Ton van der Linden. De naam  van de DOS-speler viel laatst in een praatprogramma. ‘Wie? Van der Linden? Nooit van gehoord!'   

Ton van der Linden, de maestro van het Utrechtse voetbal, heeft een palmares dat nooit meer door een  speler uit deze stad wordt geëvenaard. 208 doelpunten in de eredivisie, de hoogste afdeling sinds 1956. Vier voetballers in Nederland overtreffen het aantal van de Utrechtse aanvalsleider, die bij DOS niet eens in de meest vooruitgeschoven positie speelt. Willy van der Kuylen (311), Ruud Geels (265), Johan Cruijff (215) en Kees Kist (212) vormen de top-vier. 

Van der Linden voert de provinciale Club van Honderd aan, waarvan ook Leo van Veen (174 doelpunten voor DOS en FC Utrecht), Marco van Basten (128), Willem van Hanegem (126), Gerald Vanenburg (124), Henk Wery (113), John van Loen (104) en Frans Geurtsen (100) lid zijn.   

Bijzonder is dat Ton van der Linden de eerste en de laatste goal in de eredivisie maakt tegen Sparta. De eerste op 30 augustus 1956. De laatste elf jaar later op 15 januari 1967. DOS verliest op eigen veld die dag met 3-1 van Sparta. Verslaggever Jan Boerop constateert in het Utrechts Nieuwsblad een gebrek aan ijver bij de Utrechtse vedette. Zijn waardering voor de treffer daarentegen is groot: ,,De kogel was er een als uit zijn beste jaren. Tegen zulk geweld heeft  geen Spartaan antwoord.’’ 

Van der Linden is die dag niet lui, hij is fysiek niet in orde. Op 22 januari verliest DOS in Limburg met 3-0 van Sittardia, op 29 januari thuis met 3-2 van PSV en op 4 februari  is Willy Brokamp in Maastricht namens MVV de held met drie doelpunten. Van der Linden wordt in het in verslag in de krant niet genoemd. Drie dagen na het onzichtbare optreden in Limburg maakt de schutter na 17 jaar trouwe dienst volkomen onverwachts zijn afscheid bekend vanwege hartritmestoornissen.   

Zijn 208 doelpunten staan voor de eeuwigheid. Marco van Basten zou hem bedreigd hebben als hij Ajax en Nederland trouw was gebleven. De slanke aanvaller trekt op 23-jarige leeftijd naar Italië en zijn enkels blijken niet bestand tegen de vele schoppen. 

Opvallend is dat Ton van der Linden in de eredivisie nooit topscorer van het seizoen wordt. In zijn beste jaren is hij net iets minder productief dan Coen Dillen van PSV, Leo Canjels (2x) van NAC en  Henk Groot (2x) van Ajax. In zijn nadagen wordt hij tweemaal afgetroefd door Utrechters Frans Geurtsen namens DWS.   

Ook bijzonder: 
Van der Linden scoort in de eredivisie acht keer een hattrick. 
In de jaren voor de start van de eredivisie maakt hij in de eerste klasse en hoofdklasse 57 doelpunten. 
Hij scoort bij de 7-1 nederlaag van DOS in het toernooi om de jaarbeursbeker tegen FC Barcelona de enige treffer, nota bene met het hoofd. 
En dan is er natuurlijk 15 juni 1958. In de verlenging van de beslissingswedstrijd om het kampioenschap van Nederland maakt hij voor DOS tegen Sportclub Enschede de winnende goal. 

De wedstrijd tegen MVV op 4 februari is overigens niet de laatste van Ton van der Linden in het betaalde voetbal. Zijn fysieke toestand verbetert en voor een slordige duit wordt de goalgetter voetballer bij Elinkwijk, dan spelend in de eerste divisie. Op 25 augustus 1968 produceert hij tegen Wageningen (1-4 winst) zijn eerste doelpunt voor de Zuilenaren. In het laatste seizoen van de blauw-witten in het betaalde voetbal wordt aan de Amsterdamsestraatweg met 5-1 gewonnen van Vitesse. Jan Groenendijk maakt drie doelpunten en Ton van der Linden de overige twee. 

Het zijn de laatste twee in het betaalde voetbal. Elinkwijk gaat op in FC Utrecht en Ton van der Linden bouwt af bij de amateurs van Elinkwijk, waar zijn voormalige ploeggenoot bij DOS Hans Kraay trainer wordt.